USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Діти раділи шматку хліба»: переселенців із Чернігівщини прихистили на Волині

4 Липня 2022 07:00
«У нашому будинку нічого немає: меблі, двері зламані, вікон немає, огорожу роз’їхали танки. По суті, нам немає куди повертатися», – говорить Оксана Монолет із села Макіївка Чернігівської області.

Її сім’я знайшла прихисток у Підбереззі Луцького району, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Макіївка потрапила під окупацію з перших днів повномасштабної війни. Родина вирішила тікати – їхала на авто навмання без будь-яких речей.

«Спочатку були тихі обстріли, а потім ми опинилися на лінії вогню… 25 лютого, коли йшла перша колона, нам уже сказали, що їдуть рашисти. Ми розраховували, що вони будуть десь там, на полі бою, а не біля мирних жителів. Перша колона залякувала, були попереджувальні постріли, а вже друга колона почала гатити по сільській раді, по магазинах, по вишках. Вони тримали нас у жаху.

Ми ховалися, спали в підвалах. Навіть згадувати це тяжко, так страшно було. Ми виїхали 14 березня звідти… Діти просто раділи шматку хліба… Мололи пшеницю.

Ми боялися вийти у двір, бо вони стріляли. Було дуже страшно», – пригадує переселенка.

Її родина вирішила спробувати виїхати, а не чекати, допоки в їхній будинок прилетить ворожий снаряд.
Читати ще: «Я півтора місяця не бачила хліба». Учителька з Маріуполя пройшла фільтраційний табір, аби втекти до Луцька

«У нас вийшло. Ми втекли. Ми доїхали. Відчуття, коли я побачила першу нашу тероборону, не передати словами…

Коли росіяни відступали, вони були майже в кожному дворі. У нашому будинку нічого немає: меблі, двері зламані, вікон немає, огорожу роз’їхали танки… Уся вулиця така…

Коли ми приїхали, в нас нічого не були. Ми як вистрибнули з льоху… Це було щось страшне. Нам допомогли люди, вони надали нам одяг, продукти, побутові речі, засоби гігієни», – зазначає Оксана Монолет.

Як додає, повертатися немає куди. Тому наразі сім’я мешкає в будинку в Підбереззі, який їй надали безплатно. Жінка підпрацьовує, надаючи перукарські послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus