USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Люда стала Людвігом: дівчина з Рівненщини першою в Україні змінила стать і одружилася

20 Листопада 2019 18:50
Мирослава Семаніва на Рівненщині знають як провідного уролога. За свою 51-річну медичну кар’єру він провів 10 тисяч операцій. Проте одну із них лікар пам’ятає до найменших подробиць, пише Вісник.

Батьки відреклися від дочки

Це був 1985 рік, тоді я працював урологом у Рівненській обласній клінічній лікарні. Одного дня до мене в кабінет зайшла симпатична білявка, років шістнадцяти, і представилася Людвігом, в медичній картці якої писалося «Люда». Сказала, що протягом кількох останніх років у неї дедалі сильніше проявляють­ся чоловічі повадки, що перестала хо­дити до школи, бо з неї там усі насміха­лися. Дівчина була родом із села Володимирецького району. Заявила: хоче змінити стать і бути хлопцем, – прига­дує Мирослав Михайлович. – Мене така заява приголомшила. Тоді про подібне ніхто навіть не говорив. Став відмовляти дівчину від цієї ідеї. Казав, що шляху на­зад уже не буде. На що Люда випалила: «Якщо ви не візьметеся – повішуся! Я не буду жити в цій личині». Кажу їй: «Ти ще раз усе зваж, якщо не передумаєш – приходь через півроку. А я за цей час ознайомлюся із потрібною літературою, обміркую, як його краще зробити, порад­жуся із колегами».
Мирослав Семенів

За шість місяців Люда таки з’яви­лася у кабінеті Мирослава Семаніва. Заявила: у селі вже оголосила себе Людвігом. Крізь сльози розповіла, що батьки, боячись пересудів односельців, відреклися від неї. Зрештою, взявши на себе відповідальність, лікар зважився на проведення операції зі зміни статі. Огляд пацієнтки показав, що в неї немає нічого чоловічого, про­те явно вираженого жіночого – також. Коли ж зробили всі необхідні аналізи, побачили, що чоловічі гормони таки пе­реважають.

Чоловічий орган формував більше року

– Процес перетворення Люди у Людвіга тривав два роки. Я провів чотири великі операції та купу дрібних. Треба було позбутися усіх внутрішніх жіночих органів – матки та яєчників, згодом по­правити груди. Найбільше намучився зі створенням основного чоловічого орга­на, формував його більше року. Витяг­нув із живота яєчка, поставив їх у потрібне місце, решту формував із на­вколишніх тканин. Не надякуюся Гос­поду, що процес перетворення прой­шов без ускладнень. Медицина на той час була безкоштовною, дістати необхідні ліки не було проблемою. До речі, це перша операція зі зміни статі, яка робилася в Україні, – розповідає лікар. – Не меншої мороки завдала і юридична частина перевтілення. Як пояснити, що в один прекрасний мо­мент дівка стала парубком? Міліція мене добряче потягала, проте пас­порт Людвігу таки зробили.

Людвіг тепер має дружину

Після врегулювання питань із до­кументами Люда-Людвіг виїхала у Санкт-Петербург в Росію. Як скла­далося подальше життя хлопця, Мирослав Семанів навіть не здогадувався. Аж поки через три роки біля операційної не побачив білявих хлопця та дівчину. Парубок звернувся до ме­дика: «Ви мене не впізнаєте? Я – Людвіг». Мирослав Михайлович прига­дує, від радості ледве не знепритомнів. Дякувати Богу, із пацієнтом все було гаразд. Дівчина виявилася його дру­жиною. Вона прийшла подякувати ліка­рю за чоловіка.

– Нині Люді-Людвіг вже розміняв п’ятий десяток років. Коли знайомий їздив у Петербург, я просив його дізнатися про мого пацієнта. Тож він розповів, що Людвіг із дружиною живуть у злагоді. Щоправда, без дітей. Мабуть, не за­хотіли всиновлювати. З родичами він і досі не спілкується. Рідні вважають, що Люда зганьбила їх на весь світ, – завершує Мирослав Семанів.

Марія МАРТИНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Листопада 2019 20:43
Так і не зрозумів для чого я це читав,потратив 5 хвилин свого життя на якусь х..ню.
Анонім до Анонім Показати IP 20 Листопада 2019 21:08
ми ж йдемо у європу, де така х.ня популярна.
Пздц Показати IP 20 Листопада 2019 21:52
Тепер можна не працювати.
Мдя Показати IP 20 Листопада 2019 21:56
Нашому "толерантному " населенню, не людям аби тільки погавкати :(
Дохтор Похмелятор Показати IP 20 Листопада 2019 22:48
Колега стільки часу втратив на витягування столбнякової клєткі , треба було просто почекати , щоб прийшов якийсь Людвіг і захотів стати Людою , потім там відрізав ,а там пришив , навар собі -всі щасливі та задоволені !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus