USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діє чи не діє?: Степанов заплутався, чи допоміг карантин вихідного дня

3 Грудня 2020 14:52
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня дав результат, хоча українці не дуже дотримувалися обмежень.

Про це Степанов повідомив під час брифінгу 3 грудня, передає Українська правда.

Натомість у понеділок, 30 листопада, в ефірі телеканалу «Україна 24» міністр охорони здоров’я розповідав, що карантин вихідного дня не досяг очікуваного ефекту, тому МОЗ не рекомендуватиме продовжувати його, пише Лівий берег.


«У нас три тижні був карантин вихідного дня, були загальні обмеження по країні і більш жорсткий карантин на вихідні. М’яко кажучи, країна його не дуже добре дотримувалася, особливо в перші вихідні...

Максимальний ефект, на який ми розраховували, це зменшення захворюваності до 20%, виходячи з законів епідеміології і досвіду інших країн. Це був максимальний ефект, на який ми розраховували, але головна мета була збити це ураганне розповсюдження (COVID-19), зростання кількості хворих.

Кінцеві результати ми побачимо, коли завершиться цей тиждень і ми зможемо порівняти статистику, але попередньо – якщо ми рівняємо день до дня – ми вже бачимо навіть зменшення не лише динаміки зростання, а й кількості захворілих», – сказав під час брифінгу Степанов.

Міністр додав, що все одно люди хворіють і щодня в країні більше півтори тисячі госпіталізованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus