USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

ДКП «Луцьктепло» просить списати сотні тисяч боргу

20 Грудня 2016 13:38
Списати 773 тисячі гривень заборгованості просять у депутатів міськради керівництво ДКП «Луцьктепло» через складний фінансовий стан підприємства.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 грудня.

Проект рішення щодо списання заборгованості ДКП «Луцьктепло» по сплаті до міського бюджету частини коштів, отриманих від надання в оренду нежитлових приміщень міської комунальної власності пропонували підтримати депутатам.

Як повідомила начальник відділу управління майном комунальної власності Алла Грабко, просять скасувати заборгованість підприємства, що утворилася за станом на 31 жовтня цього року та становить 773,1 тисячі гривень. Відповідно до положення про оренду майна, 70% орендної плати надходить до міського бюджету, а 30% комунальні підприємства можуть залишати на свої потреби. «Луцьктепло» просить списати заборгованість у зв’язку зі складним фінансовим становищем.

Директор «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що заборгованість почала накопичуватися з серпня 2014 року і становила приблизно по 25 тисяч гривень щомісяця.

Щодо пропозиції депутатів дозволити підприємству лишати на власні потреби 100% орендної плати Алла Грабко відповіла, що таке рішення у 2012 році ухвалили щодо управління охорони здоров’я, а нині це питання порушують «Луцькводоканал», управління освіти тощо. Тобто, на її думку, якщо депутати дозволять лишати 100% орендної плати для всіх комунальних підприємств, місто майже нічого не отримуватиме від оренди приміщень комунальної власності.

Своєю чергою, член комісії Григорій Пустовіт наполягав, що таке рішення стимулюватиме комунальні підприємства отримувати більше коштів. Наразі, з його слів, у комунальних підприємств занижена мотивація.

Члени комісії рекомендували списати ДКП «Луцьктепло» вказану заборгованість, а щодо сплати оренди усіх комунальних підприємств пропонують напрацювати відповідне положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Грудня 2016 14:20
раз так то хай луцьктепло в свою чергу списує борги лучан за опалення!
Реаліст Показати IP 20 Грудня 2016 14:34
Списуйте,чому б і ні.*Ефективний * менеджмент ще *нарисує* і надалі.Чи може правильно було б нарешті покарати керівництво і тих,хто їх призначав,стягнути з винних перевитрачені кошти,як Ви на це-панове депутати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus