USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучани без гарячої води: хто викриватиме «Луцьктепло»?

24 Червня 2015 16:57
Не створювати тимчасову комісію, яка вивчила б фінансово-економічний стан ДКП «Луцьктепло», якому за борги невдовзі відключать електропостачання, знову вирішили обранці луцької громади.

Проект рішення Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради щодо вивчення питання фінансово-економічного стану ДКП «Луцьктепло» розглянули під час 75 сесії міської ради 24 червня.

Депутат Юрій Вега зауважив, що наразі припинено подачу газу підприємству, котельні у місті не отримують гарячу воду. З його слів, кожен новий керівник зацікавлений у проведенні аудиту на підприємстві, аби впевненіше себе почувати. Відтак, пропонують скликати тимчасову контрольну комісію, щоб розібратися із ситуацією на ДКП «Луцьктепло». Депутат наголосив, що йдеться не про загальне очорнення підприємства, а про сприяння у виході зі складної ситуації, в якій воно перебуває.

Не підтримав створення комісії депутат Артур Василевський, який донедавна виконував обов’язки керівника ДКП «Луцьктепло». Він закликав депутатів особисто відвідати підприємство замість створення «то однієї, то другої».

Своєю чергою, депутат Сергій Сівак зазначив, що цікавився ситуацією з подачею гарячої води в інших містах. Так, з його слів, гаряче водопостачання є у Києві та Львові, у Ковелі гарячу воду подають за графіком. Водночас, у Луцьку, де рівень оплати за надані послуги становить до 90%, мешканці змушені лишатися без гарячої води, що створює проблеми, особливо, для родин із маленькими дітьми чи інвалідами. Депутат зауважив, що немає такого міста в Україні, де не існувало б заборгованості у сплаті за спожитий газ.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що питання на часі, адже нещодавно заступник голови ОДА повідомляв про те, що підприємство можуть оголосити банкрутом. Отже, потрібно спростувати такі чутки, щоб не поширювати панічні настрої.
Він нагадав, що представники колективу «Луцьктепла» під час минулої сесії вказували на численні зловживання – встановлення вікон з дерев’яними рамами замість металопластикових, сотні кілометрів на день, які начебто проїжджала службова автівка колишньої заступниці керівника підприємства.



Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що щоразу, коли йдеться про перевірку роботи комунальних підприємств, відчувається заперечення з боку керівництва підприємства чи міського голови. Він звернув увагу на те, що міський голова не зміг надати документів щодо послуг рекрутингового агентства, яке начебто допомогло знайти кандидатуру на нового керівника. Депутат відзначив, що «Луцьктепло» боргує мільйони гривень «Нафтогазу» і водночас переплачує за договором фірмі, що знаходиться в орбіті інтересів групи «Континіум» та Ігоря Єремеєва. Зі слів депутата, існує зацікавлення з боку великої фінансової групи в отриманні контролю над ДКП «Луцьктепло».

Підтримати проект рішення, аби врятувати підприємство від банкрутства, він закликав колег.

Міський голова Микола Романюк висловився за створення такої комісії та стверджував, що підприємство намагаються захопити, але не представники групи Єремеєва. Прокоментувати, про яку саме фінансову групу йдеться, він відмовився. Зі слів міського голови, вже післязавтра підприємству відключать постачання електроенергії через борги перед «Волиньобленерго».

Він визнав ситуацію складною, вказавши, що борги перед «Нафтогазом» становлять 34 мільйони гривень, а понад 32 мільйони боргує за отримані послуги населення. Також він повідомив, що дав доручення новому керівнику надати всі договори з компанією, яку пов’язують з інтересами групи «Континіум».

У підсумку, після трьох голосувань, проект рішення про створення комісії отримав голоси лише 15 депутатів, тож комісію не створюватимуть.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні у міськраді депутати зняли із розгляду питання про звіт керівництва ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 24 Червня 2015 17:17
Коли не буде пільгових цін на опалення та гарячу воду для населення,тоді Луцьктепло небуде потрібне нікому. пільги притягуюють всяких аферистів.
Дід Пилип до лучани Показати IP 24 Червня 2015 17:32
.згинь нечистий де роботу людям знайти коли такі як ти все прихватизували
567 до лучани Показати IP 25 Червня 2015 07:01
Скоро і Луцьктепло збанкрутує під наглядом Еремеева, і він його прихватизуе
startec Показати IP 24 Червня 2015 18:41
Саме так і треба , а лохі і пінсіонери подальше платить за опалення і гарячу воду втричідорого, і гамномер подальше розвішуй списки тільки державних боржників, може тоді наша "темнота" накінецьб зрозуміє "що її мають".
Лучанин Показати IP 24 Червня 2015 22:48
Мер "засланий казачок". Його вже давно купили з потрохами. ГОЛОСУЙТЕ ЗА БАРМЕНА З "КАРАБАСУ_БАРАБАСУ"!!!!! м. Луцьк - "поле чудес", а мешканці в ньому - ошукані буратини !!!!
Віра Показати IP 25 Червня 2015 08:23
На "Луцьктепло" прийшов новий керівник, дайте йому можливість попрацювати, він молодий енергійний може йому вдасться змінити ситуацію. Ви своїми тупими коментарями кого хочеш задовбаєте. Не можна бути такими злими.
Анонім до Віра Показати IP 25 Червня 2015 11:14
Хай цій новий керовник розповість про свої наміри, що буде робити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus