USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатів просять підтримати бійців, яких судять за «дезертирство»

30 Березня 2017 16:28
Депутатів Волинської обласної ради закликають посприяти у вирішенні питання щодо припинення переслідування військовою прокуратурою 22 бійців 51 бригади, яких звинувачують у «дезертирстві». Про це йдеться у публічном зверненні адвоката Василя Нагорного, яке він розмістив на своїй сторінці у Фейсбук.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 29-го березня.

У своєму зверненні адвокат нагадав, що йдеться про честь волинських героїв, які вже декілька років поспіль оббивають пороги судів.

«Лишилася остання ганебна справа, яка слухається у Володимирі-Волинському міському суді - справа «22 бійців 51 бригади», які в липні 2014 року, після 10 днів оточення, 10 днів обстрілів з «Градів» та мінометів, коли була розбита вся техніка, не дочекавшись прийняття рішень командування, самі виходили з оточення, потрапили в полон та були вивезені на територію Росії», - розповідає Нагорний.

Зі слів Василя Нагорного, вже всім зрозуміло, що бійці 51 ОМБ не винні, але, додає юрист, через те, що на початку 2014 року військова прокуратура Запорізького гарнізону «примусила» 21 бійця підписати угоди про визнання вини, це все і тягнеться досі. Нагорний додає, що судова тяганина може тривати ще 2 чи 3 роки.

Відтак, він звернувся депутатів, аби ті прийняли на сесії звернення до Генерального прокурора України з проханням вивчити питання про припинення переслідування 22 бійців 51 бригади, шляхом відмови військових прокурорів від підтримання обвинувачення та проведення внутрішнього службового розслідування по факту незаконного притягнення до відповідальності бійців 51 бригади.

Також він закликав їх звернутись до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію щодо подій, які відбулись на териконі (південна околиця міста Свердловськ Луганської області, поблизу селища Хмельницький), щоб покарати винних осіб, які кинули хлопців напризволяще.

Окрім того, юрист просить долучитися до цієї справи і народних депутатів від Волині, аби вони стали ініціаторами створення такої ТСК.
Звернення адвоката розглянули члени комісії обласної ради та рекомендували депутатам обласної ради прийняти на сесії звернення до Генерального прокурора України з проханням вивчити питання про припинення переслідування 22 бійців 51 бригади. Також члени засідання підтримали пропозицію Нагорного, аби обранці волинської громади звернулись до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію, щоб покарати винних осіб, які кинули хлопців напризволяще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus