USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Для реконструкції луцького парку 900-річчя потрібно 40 млн

23 Травня 2018 11:26
На черговій сесії міськради депутатам запропонують затвердити концепцію парку 900-річчя, аби стала можлива подальша реконструкція простору. Вартість майбутніх робіт, своєю чергою, оцінюють у 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 23 травня.

Виконувач обов’язків директора КП «Парки і сквери міста Луцька» Богдан Феденчук зазначив, що розроблену концепцію представляли ще в лютому. Окрім того, створено сайт, де можна переглянути прпозицію.

«Цей район міста потребує створення якісного громадського простору», – наголосив Богдан Феденчук.

Один із розробників концепції парку Роман Литвин розповів, що, на жаль, зараз у парку навіть не проведено освітлення, а потенційно він може обслуговувати навіть до 50 тисяч осіб – більше, ніж центральний парк.

«Парк 900-річчя транзитний. Цим парком люди проходитимуть і проїжджатимуть на велосипедах постійно. Тому ми створюватимемо велодоріжки, будуватимемо містки, прокладатимемо маршрути. Взагалі ми робимо акцент на спортивній інфраструктурі», – зазначив Роман Литвин і додав, що в парку будуть створювати такі зони, яких ще немає в інших частинах міста.
Водночас звертатимуть увагу на доступність парку усім категоріям населення.

Період старту реконструкції парку залежить від затвердження концепції, розробки проектування, визначення меж парку тощо. Попередньо роботи мали розпочати в червні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Травня 2018 13:12
а просто парк без цієї фігні, яка й так дістала не може бути
Вік Показати IP 23 Травня 2018 13:33
Не потрыбно чогось надзвичайного видумувати! Просто облагородіть, зробіть алейки, почистіть річку, поставте туалет і хай люди відпочивають...спокійно щоб на лавочці чи на покривалі на травичці можна було б посидіти, зробіть зону з мангалами і це буде чудова ідея! В парку не тільки діти мають гуляти і робити для них всякі вибрики, а й дорослі люди теж хочуть відпочити після робочих буднів на природі..!
Бодя Показати IP 23 Травня 2018 15:40
І хатинку місцевого князька який там побудувався знести.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus