USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З майданчиками та без бруківки: у Луцьку облаштують сучасний парк

1 Лютого 2018 13:23
Лучанам представили остаточну версію концепції реконструкції парку імені 900-річчя Луцька. Загальна площа території буде більше 18 гектарів, яка включатиме у себе дитячі майданчики, місце для екстремальних розваг, для вигулу собак, велосипедні доріжки та багато іншого.

Проект презентували 1 лютого в конференц-залі ЦНАПу.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що концепцію презентує група молодих урбан-архітекторів.

«Наприкінці грудня ми презентували базовий проект. І з того часу почали збирати пропозиції. Зараз молоді архітектори розробили нову концепцію, яку прорахували до найменших деталей. Дякую за роботу, адже вони зробили це безкоштовно для міста. Приємно, що є люди, які не тільки критикують, а й пропонують альтернативу», - розповів Ігор Поліщук.

Презентував проект архітектор-урбаніст Роман Литвин.

«Ми об’єднуємося з людьми, які хочуть робити міста ідеальними та комфортними для життя людей. Ми придумали логотип і хочемо, щоб він був декомунізованим й в майбутньому його знали просто як «900». Цей парк не такий, як центральний, через нього проходять транзитні шляхи, він створює чудову буденність.
Є 6 входів, ми передбачаємо ще 21 вхід. Це буде парк взагалі без бруківки та асфальту. Пропонуємо м’який гравійний матеріал, декінг (дошка), сенсорні доріжки та буде спецпокриття в спортивних зонах та дитячих майданчиках. Довжина доріжок буде 10,5 км, також ми реконструюємо 6 містків і створимо 5 нових. Також укладемо 3,5 км нових велосипедних доріжок. Парк буде інклюзивним і комфортним для всіх», - розповів архітектор.
Та додав, що парк обслуговує близько 50 тисяч людей. Загалом його площа 18,6 гектара, водяного плеса 2,29 гектара, нині довжина пішохідних доріжок 7,8 км.

«Для спорту ми робитимемо проектовані кругові маршрути від 0,5 км до 3 кілометрів. Хочемо включити Луцьк у карту кросфіту й створити відповідну площадку площею 20 на 30 метрів. Буде зона альпійського лугу, екстрім-парк, що зараз дуже актуально для молоді. Передбачено й три умовні дитячі зони, які не закриті, але будуть наповнені цікавою та сучасною фурнітурою. Найбільша зона буде біля церкви, вона вже облюбована батьками та дітьми. Розмістимо в парку 2 громадських туалети з врахуванням потреб людей з інвалідністю. Маємо намір встановити на воді каскадний амфітеатр», - інформує архітектор.

Також проектом передбачено й три зони для вигулу собак: будуть закриті великі майданчики, де тварин можна тренувати. Там же проектують й смітники з екопакетами.

Архітектор зауважив, що в парку нарахували 1300 дерев, які максимально збережуть.

Термін реалізації, до якої запрошують соціально відповідальний бізнес, 3 роки.

Проект, каже радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, мають намір ухвалити під час лютневої сесії й далі почати працювати над її втіленням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Носатий дядько Показати IP 1 Лютого 2018 13:27
Молодці. Дорогу молодим!
лучанка до Носатий дядько Показати IP 1 Лютого 2018 20:09
Уже парк Л.Українки облаштували? На Ковельській дендропарк створили? Краще сміття ідіть поприбирайте в парку....
ruf Показати IP 1 Лютого 2018 13:42
А воду у Сапалаївку пожежними машинами возити будете??? Навіщо так було чистити річку, що вона залишилась без води... Одне болото...(((
Сергій до ruf Показати IP 1 Лютого 2018 15:43
Знову тобі не так?
ruf до ruf Показати IP 1 Лютого 2018 16:19
Це я не до молодих архітекторів,(хлопці молодці) а до тих, які так почистили що вода зникла...
Льонька Показати IP 1 Лютого 2018 14:36
Правильно! Екстримпарк відразу біля травмпункту та лікарні - це добре. це правильно
69 Показати IP 1 Лютого 2018 15:29
Найбільше задоволення отримав Женік ! Вгадайте чому ?
Віктор Показати IP 1 Лютого 2018 19:24
Вже стільки бабла ,на парку відмито))), але бачу що це лише початок!
Я Показати IP 1 Лютого 2018 23:49
Як студент архітектури у Польщі, скажу що проект - супер. Якщо парк, в результаті ,буде таким як на проекті, то це може бути прикладовим місцем для всієї України. По візуалізаціям видно, що це європейський рівень і сучасний громадський простір. Молодці!
лучанин Показати IP 2 Лютого 2018 09:05
Проект дійсно цікавий, але насторожує таке: "Архітектор зауважив, що в парку нарахували 1300 дерев, які максимально збережуть." Що значить максимально збережуть? Однією із цінностей цього парку це якраз і дерева. Якщо не помиляюсь в кращі часи там було 1500 дерев і серед них унікальні види. Тому насамперед потрібно звертати увагу на збереження екосистеми, а решта це другорядне.
59 Показати IP 2 Лютого 2018 14:39
"Краще сміття ідіть поприбирайте в парку.... " Чисто не там, де прибирають, а там де не серу.....ть. Заплатив би такий серу....н доларів 100-500 за сміття,то 9 інших задумались (якщо, звісно, є чим думати) смітити чи ні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus