USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До 10 млрд на рік: МОЗ доплачуватиме лікарням за готовність надати допомогу під час спалаху епідемій

24 Вересня 2020 16:32
МОЗ наполягає на тому, щоб лікарні фінансували за готовність надати допомогу при COVID-19. Для цього планують виділяти на рік до 10 мільярдів гривень.

Про це повідомив на пресбрифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Українська правда. Життя.

«Ми визначили, що це повинно бути близько 320 лікарень на території країни, які в будь-який час будуть готові надати медичну допомогу при спалахах епідемії, інфекцій, таких, наприклад, як COVID-19.

І за цю готовність лікарні треба сплачувати кошти. Це необхідно робити, щоб з настанням безпеки медична система завжди мала можливість надати допомогу.

Ми закладаємо в бюджет, щоб кожного місяця лікарні доплачували за готовність надати цю допомогу. Ми пропонуємо тариф 2 мільйони 622 тисячі в місяць», – каже він.

Він також додав, що лікарня має відповідати тим критеріям, які до неї будуть виставляти: «Критерії формуються виходячи з загальних критеріїв та критеріїв, які визначають провідні фахівці нашої країни. Коли епідемії немає, така лікарня працює за іншими пакетами, наприклад, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних втручань. Це так званий терапевтичний пакет.

Але в будь-який час, дуже швидко, ця лікарня може бути перетворена на такий шпиталь, який реагує на інфекційні хвороби».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus