USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

До 5 млн біженців і продовольча криза: міністр оборони розповів про долю Європи у разі вторгнення РФ в Україну

4 Грудня 2021 21:03
Світ повинен переконати Росію в тому, що ціна наступу на Україну занадто висока, щоб про неї думати.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у публікації на Atlantic Counsil, пише УНІАН.

За словами міністра, поки не зрозуміло, чи розуміє сама Європа, чим для неї загрожує велика війна між Україною і Росією.

«Велика війна в Україні призведе всю Європу до кризи. Раптова поява від трьох до п’яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, із якими стикається європейське суспільство. Наприклад, ЄС дуже залежить від імпорту продуктів харчування, включаючи зерно. Велика війна серйозно підірве і, можливо, повністю запобігатиме імпорту багатьох товарів як з України, так і з Росії, створюючи цілу низку проблем із продовольчою безпекою для всього континенту», – написав міністр оборони.

Також, за його словами, напад Росії означав би остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку, «відкривши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка б поставила під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи».

Читати ще: Західні ЗМІ оприлюднили плани Кремля щодо вторгнення в Україну: у наступі Росія може залучити 175 тис. військових

«На кону набагато більше, ніж доля незалежної України. Якщо загроза нападу Росії буде реалізована, це створить хаос на всьому континенті та підірве відносну стабільність, до якої більшість європейців звикла після закінчення холодної війни. На її місці з’явиться нова норма – небезпечність і агресія, яку підживлює Кремль. На кону майбутнє самої Європи, і воно вирішуватиметься в Україні», – підсумував Олексій Резніков.

За словами Олексій Рєзнікова, Росію можна зупинити тільки високою ціною агресії.

«Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока, щоб про неї думати. Ця ціна буде носити чисто військовий характер і мати форму негативних політичних, економічних і соціальних наслідків», – додав він.

За словами глави Міноборони деякі на Заході продовжують вважати, що потрібно робити все, щоб не провокувати Росію. І не розуміють, що Кремль розглядає саме існування НАТО і Європейського Союзу як провокацію.

«Дійсно, сама ідея незалежної України – нестерпна провокація для багатьох у Москві. Якщо демократичний світ бажає уникнути катастрофічних наслідків великої війни в Україні, західні лідери повинні продемонструвати свою рішучість протистояти тиску Росії, одночасно зміцнюючи Україну. Зі свого боку, ми віддані захисту Європи і побудові майбутнього», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, розвідка США поділилася даними та картами з європейськими союзниками про сценарії можливого вторгнення військ Росії до України, яке може відбутися у січні-лютому 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ого Показати IP 4 Грудня 2021 21:52
Держдеп вже й кількість біженців спланував?
Олесь до Ого Показати IP 4 Грудня 2021 22:46
То ж своїх порахував , вони ж непідуть захищати а тільки грабувати та тікати потім.
Коммуналка вища за з Показати IP 4 Грудня 2021 23:58
Коммуналка Вища за зарплату?Ви про це?
Я Показати IP 5 Грудня 2021 07:41
херої зразу здадуться..а зашкварених свої і постріляють щоб не бикували..
хунта Показати IP 5 Грудня 2021 10:30
як вирішуються плани Громадянської оборони, якими методами оповіщатиметься населення України? Як вирішуватиметься проблеми з продовольством - покупкою їжі в ресторанах?
ОДІН. Показати IP 5 Грудня 2021 10:48
З нього такий міністр як з гавна куля.
Укрпенс Показати IP 5 Грудня 2021 10:48
Зе-молодець,заколот-переворот нейтралізував,мінімальні зарплати-пенсії підвищив,ціни на енергоносіїї заморозив,те що обіцяв виконав,навіть олігархів на місце поставив.Президент-красава,ми пенсіонери ним довольні,будем голосувати за нього знову.Тільки осталось йому легалізувати канабіс,будемо ще тоді веселі і радісні,повні сміху.
Комік Показати IP 5 Грудня 2021 11:27
Чому саме тепер Росія має напасти?зрештою ми вже 7 років чуємо про повномасштабне вторгнення.
Лучанка Т Показати IP 5 Грудня 2021 18:29
Все правильно каже, стосовно наслідків для Європи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus