USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

До Італії вирушив літак для евакуації українців, які застрягли на кордоні з Словенією

15 Березня 2020 19:01
З міжнародного аеропорту «Бориспіль» вилетів літак для евакуації 95 українців, які не змогли повернутися з Італії через закриття кордонів зі Словенією.

За ініціативи президента України Володимира Зеленського та на виконання рішення уряду, літак спецрейсу авіакомпанії SkyUp Airlines вилетів із аеропорту «Бориспіль» о 16:00, повідомляє УНІАН з посиланням на Урядовий портал.

Це тільки перший борт, який здійснює евакуацію українців, котрі не можуть повернутися додому через карантин. Він здійснить політ за маршрутом Київ («Бориспіль») – Венеція (аеропорт «Марко Поло») – Київ («Бориспіль»). На борту літака перебуватимуть працівники Центру медицини катастроф. Також весь екіпаж забезпечений захисними масками та дезінфікуючими засобами, відповідно до загальних рекомендацій, які надало Міністерство охорони здоров’я працівникам транспортної галузі. Медичний огляд пасажирів здійснюватиметься в Італії до посадки на літак відповідно до алгоритмів. Під час польоту лікарі проводитимуть медико-санітарний нагляд.

Після прибуття в Україну всі евакуйовані зобов’язані здійснити 14-денну самоізоляцію (домашній карантин). Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що лікарі провели всі необхідні дослідження, щоб зрозуміти стан здоров’я евакуйованих.

«На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19. Наголошую, перебування вдома на самоізоляції, як і здійснення амбулаторного лікування людей із легким перебігом хвороби, безпечне для оточуючих, за умови дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, які зазначені в Стандартах надання медичної допомоги», – сказав Ляшко.

Як повідомлялося, увечері 12 березня, коли автобуси рейсів «Мілан-Київ» та «Барі-Херсон», в яких перебували близько 120 українців, прибули з Італії на словенський кордон, прикордонники вирішили не пропускати автобуси до країни та закликали їх повертатися назад до Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Медик Показати IP 15 Березня 2020 20:50
Влада не розуміє, що сама завозить біду. Тупий піар від влади, що не розуміє ситуацію і не знає, що таке епідеміологія. Наша медицина і лікарні взагалі не готові до інфекції. Хворим людям в Італії шансів набагато більше. На жаль, це правда.
Ігор Показати IP 15 Березня 2020 22:41
Нащо нам такі громадяни? ,як податки платити то в Італії,а як прийшла ...опа, то зразу в Україну. Я б їх всіх під карантином днів 50 тримав би на баланді і мівіні ,так хоть точно ясно буде чи заразні чи ні,і інші задумались-би чи треба вертатись
Мах Показати IP 16 Березня 2020 01:55
Розїдуться всі по містах України і зроблять тут погоду...
Хе Показати IP 16 Березня 2020 08:36
А з РФ чому не чути, щоб втікали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus