USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьким пільговикам передали чотири квартири

23 Лютого 2018 12:42
Для забезпечення житлом пільгової квартирної черги забудовники передадуть до шести квартир протягом найближчого місяця.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 23 лютого.

Як повідомив голова комісії Євгеній Ткачук, зараз у місті є позитивна тенденція, коли забудовники 8-12% житлової площі передають для пільгової квартирної черги. Він зауважив, що на ділянці на вулиці Привокзальній забудовник придбав нерухоме майно, а також сплатив понад мільйон гривень боргу попереднього користувача ділянки, який не сплачував за оренду. Зараз він просить змінити цільове призначення ділянки. На ній побудують також ДНЗ на 200 місць, який забудовник безоплатно передасть місту (вже розроблений відповідний проект).

Також передав дві квартири на пільгову міську чергу забудовник багатоквартирного будинку на вулиці Львівській. Забудовник ділянки на Привокзальній вже передав дві квартири і ще дві передасть протягом місяця, якщо будинок буде введений в експлуатацію. Отже, протягом місяця для пільгових категорій у Луцьку буде передано до шести квартир.

Зі слів Євгенія Ткачука, якби подібна тенденція існувала 10-15 років тому, у місті досі не існувало б пільгової черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 14:22
Забудовник в обов'язковому порядку зобов'язаний 4 відсотки загальної площі житлового будинку передавати міській раді, так як це передбачено ЗУ "Про регулювання містобудівноїдіяльності". Так що тут ніякої благодійності чи жесту доброї волі нема. То є норма закону. А ось коли би забудовник добровільно передав квартири чи площу понад встановлену норму - тоді честь йому, хвала і респект.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus