USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«До скасування червоного диплома ставлюся не надто позитивно», – ректор ВНУ

27 Січня 2021 08:43
Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось не надто позитивно ставиться до скасування червоного диплома.

Про це він розповів під час річного звіту роботи на посаді 26 січня.

З його слів, у дипломі буде графа, де буде написано, чи диплом є червоним, це з точки зору формальності.

«Якщо ми говоримо про відміну червоного диплома, то я ставлюся до цього не зовсім позитивно, адже це певна традиція. Це нормальна практика не лише в Україні, але й в інших державах. Тому, на мою думку, він мав би бути. Однак найголовнішим є не колір диплома, а якість навчання. Скасування червоного диплома не впливає на якість підготовки фахівця», – зазначив ректор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пан ректор Показати IP 27 Січня 2021 09:08
Маєте ставитись негативно. Червоний диплом це не досягнення студента- це досягнення університета шо ви його підготовили трохи краще.Колись я закінчував військове училище то всі кандидати на червоний диплом здавали екзамени особисто голові комісії і декілька чоловік не пройшли.Но коли я прийшов служити у Володимир то я був не радий шо закінчив з відзнакою. Показові стрільби хто готує той шо з червоним, показові заняття хто готує той шо з червоним і т.д.
Дід до Пан ректор Показати IP 27 Січня 2021 09:34
Це було в армії, а на даний час я маю дочку яка навчається в школі і який їй зараз сенс до чогось стримитись щось учити, всеодно всі дипломи будуть однакові.
Анонім до Пан ректор Показати IP 27 Січня 2021 09:36
З червоним дипломом так неграмотно пишеш?
Нестор до Пан ректор Показати IP 28 Січня 2021 08:34
Урава! Дайош послідовність в декомунізацї! Що наступне?
Лучанин Показати IP 27 Січня 2021 09:31
"Молодці". По суті скасували відзнаку за гарне навчання дітей, якою пишалися їхні батьки, діди та бабусі. Студентам необхідна мотивація для докладання зусиль у навчанні, а влада зрівняла відмінників та "трієшників". Браво. Давайте ще золоті медалі у змаганнях скасуємо.
так таки так! до Лучанин Показати IP 27 Січня 2021 10:02
до чого навіть не додумались попєрєдніки разом з табачником . то зе влада демонструє те . що грамотні та розумні нам не потрібні! дякуйте73%
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 27 Січня 2021 10:16
Студентський червоний диплом для керівника підприємства, установи чи організації абсолютно нічого не означає ! Ото студент і тато з мамою потішилися, шо дитя забавку отримало, і на тому все. А для начальника роботодавця, директора, голови - забудь індукцію і давай продукцію ! Житєйскі виробничі критерії абсолютно інші ніж вузівські. Проведіть аналіз і переконаєтесь, шо для міністра, балерини, вояка, нардепа чи футболіста якого кольору диплом немає ніякого значення ! Вчитись треба, працювати над собою треба, скакати вище, бігти швидше, працювати головою, ліктями - і вперед до мети заради щастя свого і країни ! А совкові червоні дипломи, грамоти, значки - для історії !
До анонім Показати IP 27 Січня 2021 12:25
Згідний я просто хотів висловити свою точку зору. Один з плюсів вам поставив я
Анонім Показати IP 27 Січня 2021 14:23
Маю золоту медаль і червоний диплом. Медаль робила легшим вступ до університету , оскільки потрібно було здати один екзамен. Правда здати його потрібно було на відмінно. Тут вже як кому повезло. Зараз здають ЗНО, тому всі приблизно в однакових умовах. Стосовно червоного диплома, то це взагалі ні про що. Працедавець дивиться на те що людина знає і вміє. Дуже не часто подивиться на оцінки в додатку до диплома. Так що ви вчитеся , щоб знати і вміти, а не щоб палітурка диплома була червоного кольору..Сама по собі "корочка" нічого не варта. Хтось з червоними дипломом збирає полуницю в Польщі, а когось вже на четвертому курсі запрошують на нормально оплачувану роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus