USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До складу комісії щодо Гандзюк включили Геращенка, з яким конфліктувала загибла

7 Листопада 2018 10:32
До складу комісії Ради щодо Гандзюк увійшли 18 нардепів. До неї включили зокрема Антона Геращенка, з яким конфліктувала загибла, інформує theБабель.

Верховна Рада включила до складу Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк 18 депутатів. Це вказано в проекті постанови № 9262, який затвердив парламент.

Головою комісії став позафракційний Борислав Береза, заступником — Сергій Алєксєєв (фракція «Блок Петра Порошенка»). Усього в складі 6 депутатів від БПП, по 3 — від «Народного фронту» та позафракційних , 2 — від «Опозиційного блоку» і по 1 від «Самопомочі», «Батьківщини», «Відродження» і «Волі народу».

До складу комісії включили нардепа Мустафу Найєма за квотою БПП. На тому, щоб він узяв участь у її діяльності, наполягали громадські організації та активісти, але у фракції казали, що він усунувся від роботи і не може її представляти. За квотою НФ до комісії потрапив Антон Геращенко, проти якого виступали представники громадськості.

Як повідомила у Facebook адвокат Євгенія Закревська, сама Гандзюк обурювалися тим, що говорив і писав Геращенко про її справу і вимагала встановити, «хто і на якій підставі зливав йому дані досудового розслідування та чи був на це дозвіл прокурорів». «Ви знущаєтеся? Ось саме це конфлікт інтересів і образа її пам'яті», — написала Закревська.

Адвокат пообіцяла зробити все, щоб ТСК «в такому складі» не отримувала жодної інформації про розслідування.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що негайно подасть заяву про відставку. Він розповів, що на причетність до замовлення нападу на Гандзюк слідство розробляє 12 осіб. Але одна з ключових версій слідства набула розголосу в ЗМІ, і це поставило під загрозу успішність розслідування.

5 листопада декілька народних депутатів, зокрема представники міжфракційного депутатського об'єднання «Єврооптимісти», вимагали створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Гандзюк.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють п'ятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та В'ячеслава Вишневського.

Поліція передала справу про виконавців та організаторів вбивства Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 7 Листопада 2018 11:17
Саме всі хто включений до складу ТСК і є причетними до вбивства Гандзюк! Наважусь стверджувати, що братія яка палить свічки під МВС і не пискнула б, якби «герої АТО» облили кислотою якусь «сепаратистку» - адже їх можна палити безкарно.Причому зловмисники, виправдовуючись, говорили спочатку, що хотіли облити кислотою зовсім не шановну активістку Майдану, а «сепаратистку». Але, мовляв, помилилися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus