USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У справі Гандзюк стався витік інформації, що підірвав слідство, – Луценко

6 Листопада 2018 14:53
Генпрокурор Юрій Луценко звинувачує активістів і депутатів, які вимагають назвати імена замовників убивства Катерини Гандзюк, у піарі на крові, витоку інформації і підриву діяльності слідства.

Про це він сказав, звітуючи при розслідування убивства Гандзюк з трибуни Верховної Ради, передає Українська правда.

Луценко запевнив, що слідство «має версії» щодо замовника злочину, і «впевнений, що воно ефективно рухається до завершення цієї частини роботи».

«До вчорашнього дня я був упевнений, що в найближчий час ми спрацюємо ефективно. Тим не менше вчора під час піару на крові, який розгорнула частина тих, хто хоче всіляко спаплюжити владу, а не допомогти результату слідства, одна з версій слідства витекла у ЗМІ», - сказав Луценко.

Він додав, що «12 осіб, які нами розробляються на причетність до замовлення, у зв’язку з учорашнім витоком отримали необхідну їм інформацію».

«Також не розумію обвинувального ухилу, який розгорнула ця кривава кампанія на всіх можливих ефірах. Вчорашній витік інформації – по одній із 12 версій замовника – підірвав успішність слідства», - сказав Луценко.

Він також додав, що не розуміє, чим буде займатися тимчасова слідча комісія ВР, на створенні якої наполягає нардеп Мустафа Найєм, при незакінченому слідстві.

«У неї навіть не буде предмету роботи, бо будь-яка інформація становить таємницю слідства, і прокурор не дозволить – особливо після вчорашнього витоку – отримати доступ будь-якого члена ТСК до будь-якого документа слідства», - сказав Луценко.

Генпрокурор заявляє, що «організаторам ТСК потрібен не результат, їм потрібен піар для боротьби за владу».

Своєю чергою, президент Петро Порошенко на зустрічі з науковою молоддю у вівторок у Києві заявив, що в розслідуванні вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк розглядається понад 20 версій.

«Хочу заявити, що жодна версія, а їх сьогодні понад 20, не буде відкинута. Кожну буде дуже ретельно досліджено з дотриманням процедури слідства. І я як президент не маю можливості і не повинен отримувати інформацію, яка може зашкодити розслідуванню. Влада має забезпечити прозорість, а правоохоронні органи – ефективно працювати. Тільки так можна встановити істину і покарати зло», – сказав Порошенко.

Він переконаний, що Гандзюк убили.

«Я твердо переконаний, вона не померла, її було вбито. Трагічна розв’язка стала наслідком злодійського нападу, і іншої думки тут точно бути не може», – сказав президент.

Водночас Порошенко стверджує, що за інформацією правоохоронців убивство Гандзюк «значною мірою розкрито, але не до кінця».

Нагадаємо, вдень 4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей. Але за 3 місяці правоохоронці так і не змогли розкрити цей злочин.

Нардеп від БПП Мустафа Найєм вимагав створити тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів нападів на активістів в 2017-2018 роках.

5 листопада засновники спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» назвали причину смерті радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк і вказали на слід депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука. Правозахисники і активісти вимагали відставки Авакова і Луценка у зв'язку з убивством Гандзюк.

6 листопада, генпрокурор Юрій Луценко з трибуни Ради заявив, що в цей же день подасть заяву про свою відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От Показати IP 6 Листопада 2018 15:09
І скажіть мені. Активст- то професія чи посада. Якщо професія, то де вчитися. Яущо посада, то в яких органах. І за просто так ніхто двір підмітати не хоче. То які окдали у активіста і з якого бюджету?
Я Показати IP 7 Листопада 2018 05:03
Білозіриху в Генпрокурори!!!! Закон дозволяє!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus