USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Доказів заявам Росії про біологічну зброю в Україні немає, – ООН

12 Березня 2022 09:58
ООН не має відомостей про будь-які програми з розробки в Україні біологічної зброї, заявила на засіданні Ради безпеки міжнародної організації 11 березня високий представник ООН із питань роззброєння Ідзумі Накаміцу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На засіданні Ради безпеки наполягла Росія, яка раніше звинуватила США у розвитку таких програм. Постійний російський представник при ООН Василь Небензя 11 березня повторив не підкріплене доказами твердження про те, що в Україні за підтримки Міністерства оборони США діють лабораторії, які стосуються біологічної зброї. І Вашингтон, і Київ ці звинувачення відкидають.

Читати ще: Перелітні птахи і кажани у якості біозброї: чергові нісенітниці від Міноборони Росії про «українські лабораторії»

У Сполучених Штатах не виключають, що Москва навмисно розповсюджує ці непідтверджені відомості – для власних біологічних або хімічних атак.

Як заявила 11 березня американська посланниця в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд, у Вашингтоні глибоко стурбовані тим, що Росія могла скликати нараду як відволікальний маневр – у рамках підготовки атаки в Україні.

«Росія вже має досвід брехливих звинувачень інших країн у порушеннях, які чинить сама», – підкреслила Лінда Томас-Ґрінфілд.

Британська дипломатка Барбара Вудворд назвала твердження Москви «абсолютною дикою нісенітницею», додавши, що Росія «занурюється сьогодні в нові глибини», і Рада безпеки не має йти за нею.

Раніше голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив про нібито експерименти в українських лабораторіях з метою створення «етнічно орієнтованої» біологічної зброї. Його відомство разом із Міноброни Росії стверджувало, що російські військові начебто знайшли лабораторії, де Україна за підтримки США створювала біологічну зброю.

Читати ще: У Білому домі закликали українців бути напоготові після фейків Росії про хімічну зброю

Білий дім і Держдепартмент США заперечили існування таких лабораторій і застерегли, що Росія сама може вдатися до хімічної або біологічної зброї проти України.

Президент США Джо Байден 11 березня попередив, що Росія «зазнає величезних збитків» у разі застосування хімічної зброї, додавши, що будь-яке пряме зіткнення Росії і НАТО може спровокувати Третю світову війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus