USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Документи для вступу лишились на окупованій території», – переселенка з Луганщини влаштувалася на Волині медсестрою

21 Березня 2023 08:08
19-річна Любов Кацавал із селища Марківка Луганської області пів року працює медсестрою у хірургічному відділенні Володимирського територіального медичного об'єднання.

Суспільному дівчина розповіла: мріє стати лікаркою.

На Луганщині Любов чотири роки навчалася на фельдшера у фаховому медичному коледжі. Диплом, каже, отримувала поштою.

Дівчина мріяла здобути вищу освіту і стати лікарем, однак документи, які потрібні для вступу, залишилися на Луганщині. Любов Кацавал каже: передати їх зараз надскладно, бо перевізники через окуповану частину України зараз не їздять.

Після приїзду на Волинь дівчина облаштувалася у Володимирі, працевлаштувалася медсестрою в хірургічному відділенні.

Селище, де жила Любов, розташоване на кордоні з Росією. Дівчина розповідає: після початку повномасштабної війни пробула в окупації чотири місяці і врешті вирішила виїхати.
«Патрулювали окупанти, розводили безлад. Мародерство було. Люди виїжджали, а вони заселялися в ті будинки. Ні інтернету, ні зв’язку, ні грошей. Взагалі нічого. Ціни в магазинах ставили великі, а грошей на це все не було», – розповідає дівчина про окупацію.

Читати ще: «На останню зміну в рідному місті вийшов понад рік тому», – лікар з Маріуполя, який нині працює на Волині

Уся родина Любові залишилася в окупації. Рідний дядько – військовий, зараз перебуває у полоні.

Чи може Любов Кацавал відновити втрачені документи і здобути омріяну вищу освіту, журналісти запитали в директорки Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Кудрицької. З її слів, наразі правила вступу для переселенців, які втратили документи, ще у процесі затвердження.

Тим, хто опинився у схожій ситуації, Ольга Кудрицька радить звертатися по допомогу на гарячу лінію Міністерства освіти і науки України, у них міститься єдина електронна база про випускників, які навчалися на непідконтрольній території. Додає: кожен випадок індивідуальний і потребує такого ж розв’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus