USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Допомогти у скруті: продуктові набори для лучан – від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

8 Квітня 2020 17:59
24 березня розпочав роботу тимчасовий оперативний центр при Луцькій міській раді для організації допомоги пільговим категоріям громадян – мешканцям Луцької ОТГ. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» безкоштовно забезпечив оперативному штабу продуктові набори. За цей час їх доставили вже більше 500 одиниць.

Нагадаємо, між Луцькою міською радою та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» укладено договір про співпрацю, у відповідності до якого Фонд безоплатно забезпечує необхідні для роботи оперативного центру продуктові набори для подальшої доставки громадянам з числа пільгових категорій.

Читати ще: Лучани в складних життєвих обставинах отримали перші продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці

Як розповіла заступниця голови правління Фонду «Тільки разом» Катерина Шкльода, почали цю роботу в рамках постійної співпраці з Територіальним центром соціального обслуговування міста Луцька.
«У перший день введення карантинних обмежень зрозуміли, що є люди, які просто не матимуть фізичної змоги вийти по продукти. Тоді завезли перші 35 наборів. Потім стало зрозуміло, що чимало людей не просто не можуть вийти в магазин, а навіть не мають за що купувати собі найнеобхідніше. Тоді й почали працювати у рамках меморандуму з Луцькою міською радою, забезпечуючи продуктовими наборами», – пояснює Катерина Шкльода.

Читати ще: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

Продуктовий набір, що його отримують лучани, складається з найнеобхіднішого: 2 кг крупи (рис та інша каша, переважно пшенична), 2 кг різних макаронів, 1 л олії, 4 банки різних консервів (рибні, паштети тощо), 1 кг солі, 1 кг цукру, пачка чаю, 2 уп. туалетного паперу, 2 мила – господарське та звичайне.

«Коли мали в резерві маски, то докладали і їх. Наразі уже роздали всі», – зауважує Катерина Шкльода.

Загалом, торгові марки та види фасувань можуть відрізнятися, оскільки продуктові пакети формують щодня, залежно від отриманих заявок (від 40 до 70 на день). Тому постачальник пакує продукти тих виробників, які є у наявності у конкретний день.
Станом на 7 квітня жителі Луцької ОТГ отримали понад 500 продуктових наборів. Щодня в оперативний центр надходить понад 100 заявок, однак після їх опрацювання у мерії визначають список тих, хто потребує допомоги першочергово, а це орієнтовно від 40 до 70 осіб.

«Робота триває. Допомагатимемо й надалі, адже Ігор Палиця вважає своїм обов’язком допомагати тим, хто опинився у життєвій скруті. Надто у такій ситуації, коли весь світ переживає пандемію коронавірусу. Але ми віримо, що все буде гаразд, головне – триматися разом й допомагати одне одному», – підсумувала Катерина Шкльода.

Нагадаємо, засновник Фонду Ігор Палиця виділив 20 мільйонів гривень на боротьбу з поширенням коронавірусу.

Телефон «гарячої лінії» тимчасового оперативного центру – 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного. Центр працює з 08:30 до 17:30 щодня без перерви та вихідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus