USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ексчиновнику з Волині, який на виборах використовував адмінресурс, хочуть призначити довічну стипендію

3 Вересня 2020 14:04
Одним з кандидатів на отримання довічної державної стипендії є Іван Дзямулич – колишній очільник управління освіти Волинської ОДА, який прославився тим, що використовував адмінресурс у передвиборчій агітації, за що суд і позбавив його депутатського мандату.

Нагадаємо, на засідання Кабінету міністрів в середу, 2 вересня пропонувався до розгляду проект Указу Президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти. Серед них – батько президента Володимира Зеленського, Олександр. Щоправда, питання згодом зняли з розгляду.

В проекті документу крім Зеленського-старшого є ще чотири прізвища і одне з них відоме на Волині. Довічну державну стипендію пропонують призначити також Дзямуличу Івану Васильовичу, 1944 року народження. Він має звання заслуженого працівника освіти, а наприкінці 90-х – на початку 2000-х працював на посаді очільника управління освіти Волинської ОДА.
У 2004 році Іван Дзямулич переміг на виборах до Волинської обласної ради у багатомандатному виборчому окрузі №19, випередивши Богдана Шибу. Проте згодом Луцький міськрайонний суд позбавив Івана Дзямулича депутатських повноважень.

Як пише «Волинь-нова», агітуючи за себе, Іван Дзямулич вдавався до адмінресурсу. Мовляв, агітував кандидат на батьківських зборах, де батькам розповідали, як правильно голосувати, аби їхні діти вступали у вищі навчальні заклади, отримували медалі, аби їм було тепло і світло в школі. За це суд позбавив новообраного депутата повноважень.

Відомо, що у 2011 році Віктор Янукович підписав Указ №906, яким призначають 1200 державних дворічних та довічних державних стипендій видатним діячам у різних сферах. Довічні державні стипендії призначаються особам, які досягли 70 років.

Номінувати кандидатів на здобуття цих стипендій можуть центральні та місцеві органи виконавчої влади, президії Національної академії наук України, вчені ради, громадські організації і т.д. Наприклад, у сфері освіти імена номінантів надають Міністерству освіти і науки України, де потім засідає спеціальна комісія, розглядає кандидатури, затверджує, кому ж надавати ці стипендії, формує відповідний список і передає на розгляд Кабміну. Розмір цієї держстипендії становить 2568 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Maха Показати IP 3 Вересня 2020 14:39
а Зеленському за що ??? той що зарікався..........
Анонім Показати IP 3 Вересня 2020 15:20
Ну хтось же його вносив у список. Не знає ж якийсь клерк в Києві, що тут на Волині живе такий собі Іван Васильович 1944 року народження. І треба цьому комусь добре дати по дупі, щоб це раз і назавжди закінчилось. У нас на Волині є сотні достойних учителів і викладачів, а стипендія дістається чиновнику.
лучанка до Анонім Показати IP 3 Вересня 2020 17:01
при його роботі надавались перші шкільні автобуси. Ці автобуси різко стали маршрутними таксі Луцька. А інші питання, чого не згадують педагоги ? певно при ньому їм було добре
До Анонім Показати IP 3 Вересня 2020 21:45
Той самий шо робив нагородні подання на Кватирко і Ко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus