USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДП «Волиньторф» хочуть прийняти в комунальну власність

11 Грудня 2020 13:45
Волинська обласна рада готова прийняти ДП «Волиньторф» в обласну комунальну власність, адже підприємство – стратегічно важливе для добробуту краю.

Про це йшлося під час засідання другої позачергової сесії обласної ради, 10 грудня.

Зокрема, депутат облради, директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик запропонував на розгляд колег звернення до Кабінету міністрів з проханням передати майновий комплес держпідприємства з управіння фонду держмайна в обласну комунальну власність.

«Підприємство, яке сьогодні має 2 тофобрикетні заводи, забезпечує волинські та й не тільки волинські комунальні заклади, бюджетну сферу дешевим, якісним місцевим паливом. Бюджетні заклади не можуть планувати свою діяльність, бо не знають, яка буде вартість газу. Натомість ми маємо свої енергоресурси, в яких стабільна ціна і в негазифікованих районах. Ми можемо бути впевнені, що заклади будуть забезпечені паливом», – наголосив він.

Згаданий документ – це і звернення колективу, який хоче працювати і не впевнений у завтрашньому дні. Адже підприємство передали в підпорядкування Фонду держмайна і на черзі – приватизація. А це, зі слів Івана Киричика, не дає впевненості людям, що вони будуть мати роботу, матимуть нормальні зарплати.

Своєю чергою голова Волинської облради Григорій Недопад додав, що торфобрикети є одним з видів палива, яким користуються бюджетні і комунальні заклади в негазифікованих районах. А ймовірна приватизація може призвести до того, що завод взагалі щезне, бо його майно поріжуть на металобрухт, як це відбулося з іншими приватизованими держпідприємствами.

«Ми готові взяти підприємство на свій баланс, зберегти робочі місця і бути впевненими, що будуть люди забезпечені паливом», – резюмував голова облради.

Депутати підтримали проєкт рішення про звернення до Кабміну. За проголосував 51 депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus