USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волиньторф» хочуть «віджати», - Ірина Констанкевич

4 Липня 2017 17:00
Державне підприємство «Волиньторф» може зупинити свою роботу. Не через менеджмент, не через відсутність замовлень, не через брак робітничого ресурсу – а через те, що так вирішила обласна виконавча влада, не погоджуючи ділянки для видобутку торфу.

Про це у прямому ефірі на телеканалі «Аверс» повідомила народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич, інформують у прес-служба волинського УКРОПу.

«Блокування роботи «Волиньторфу» триває вже кілька років, – каже Ірина Констанкевич. – До мене звернувся мій колега по УКРОПу, директор державного підприємства «Волиньторф» Іван Киричик з приводу даної ситуації. Торфобрикетом забезпечується значна кількість соціальних установ нашої області. Це підприємство не лише бюджетоутворююче, а й прибуткове. Тут працює 407 людей, які отримують достойну зарплату, мають соціальні пільги».

Ірина Мирославівна також озвучила свій депутатський запит, адресований до прем’єр-міністра України Володимира Гройсману з проханням якомога швидше розібратися із ситуацією щодо «Волиньторфу».

Народний депутат висловила думку, що одна з причин блокування роботи «Волиньторфу» у тому, що «хтось накинув око на це успішне, прибуткове підприємство».

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЬТОРФ» ЗНИЩУЮТЬ НА ЗАМОВЛЕННЯ»?

«На жаль, в нашій державі існують такі корупційні схеми, що рентабельні підприємства рано чи пізно потрапляють в сферу чиїхось не завжди законних інтересів. Те, що відбувається сьогодні з «Волиньторфом» свідчить про те, що по суті використовуються схеми віджимання. Мені б дуже не хотілося, що б це було з благословення Волинської облдержадміністрації. Сподіваюся на розуміння від голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, який має бути зацікавлений, щоб успішне, прибуткове державне підприємство розвивалося».

У депутатському запиті народного депутата Ірини Констанкевич зазначено, що «на початку лютого 2017 року в підприємства закінчились ліцензії на видобуток торфу, які були поновлені в березні. Строк дії договорів на оренду земельних ділянок видавався на термін дії ліцензії, однак після її поновлення – продовжити дії договорів голова Волинської ОДА відмовляється. Клопотання та договори на 2 земельні ділянки площами 181,1 га та 17,8 га були подані до Волинської обласної державної адміністрації ще у березні і до сьогодні відповіді щодо їх розгляду підприємство не отримало.

Черговою «причиною» з боку Волинської ОДА виявилася та, що пріоритети на видобуток корисних копалин надаються КП «Волиньприродресурс». Враховуючи це, ДП «Волиньторф» та КП «Волиньприродресурс» уклали договір про співпрацю, щоб на ліцензованих площах КП «Волиньприродресурс» видобувати торф. Але і після цього проблема не вирішена – керівництво Волинської ОДА не погоджує

тепер вже дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Як тільки постає питання про виділення землі ДП «Волиньторф» –

відразу створюються «робочі групи для вивчення питання» – вчергове обстежуються площі, «вивчається ситуація», «виносяться пропозиції», тобто, робиться усе можливе, щоб затягувати час. Опалювальний сезон в школах, дитсадках, лікарнях та інших бюджетних установах перебуває на межі зриву».

«То де ж ті, обіцяні Вами, шановний Володимире Борисовичу, «спрощення процедур», «дерегуляції, підтримки інвестицій», «створення робочих місць в областях», які, як Ви наголошували, «є одними з пріоритетних завдань діяльності державної влади»? – звертається народний депутат до прем’єр-міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 4 Липня 2017 20:36
Торф чи бурштин хочеться деребанити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus