USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Друга Порошенка Гладковського запідозрили у розкраданні грошей Міноборони

13 Жовтня 2017 18:20
Друга президента, заступника секретаря РНБО Олега Гладковського вимагають притягнути до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства та незаконне збагачення.

Відповідне звернення сьогодні, 13 жовтня, скерував до НАЗК і НАБУ журналіст, редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Як повідомляють українські ЗМІ, Олег Гладковський готовий взяти на поруки заступника міністра оборони Ігоря Павловського, затриманого за підозрою в розтраті.

Олександр Дубінський у своєму дописі у Фейсбуці пояснює такий інтерес Гладковського «до злодійкуватого чину МО» причетністю його самого до схем розкрадання оборонних грошей.

«Хочу нагадати, що сам «куратор оборонки» від Порошенка - не чистий на руку. Пан Свинарчук-Гладковський є власником не тільки автомобільної корпорації «Богдан», а й володіє бізнесом в Росії та окупованому Криму, а все це господарство зав'язане на різних офшорах. У зв'язку з цим, я звертаюся в Назка і НАБУ з вимогою притягнути Свинарчука-Гладковського до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства та незаконне збагачення», - написав Дубінський.



Читайте ще: «ЗА МАЙДАН СОРОМНО, А ГІТЛЕР - МИЛИЙ»: ДОНЬКА ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура виявили корупційну схему з розтрати понад 149 млн грн державних коштів під час закупівлі пального для Міноборони. 11 жовтня під час проведення обшуків було затримано заступника міністра оборони Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича. Ще двоє підозрюваних у справі – службовець відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони. 12 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру у розтраті понад 149 млн грн під час закупівлі пального всім чотирьом посадовим особам Міноборони. Їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. Того ж дня заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському Солом’янського райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus