USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Другого підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної взяли під варту

25 Квітня 2018 15:49
Жителя Словенії Максима Терлецького, підозрюваного у вбивстві неповнолітньо Катерини Литкіної, взяли під варту до 15 червня. Нагадаємо, Максим з березня 2017-го року був у міжнародному розшуку, пізніше його затримала словенська поліція. 23 квітня його екстрадували зі Словенії до Луцька.

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Терлецькому відбулося у середу, 25 квітня, у Луцькому міськрайонному суді, повідомляє Волиньпост.

Нагадаємо, Катерину Литкіну, яка проживала у Нововолинську, знайшли мертвою після 11 днів відсутності вдома.

Наразі відбувається слідство. Є двоє підозрюваних - Назар Статочнюк, який перебуває під вартою, та Максим Терлецький, якого у січні затримали у Словенії.

На початку судового засідання слідчий Віктор Федорчук висловив позицію щодо того, що менш суворі заходи, ніж тримання підозрюваного під вартою, застосовувати не варто, оскільки Терлецький може незаконно впливати на свідків, адже вони є його однолітками і знайомими. До того ж, на переконання слідчого, на волі Терлецький матиме можливість знищити предмети, якими вбили Литкіну.

Тож сторона обвинувачення наполягала на тому, що варто взяти Терлецького під варту на 54 дні, від 23 квітня, коли Терлецький прибув в Україну. Слідчий зауважив, що саме такий термін – це межі строку досудового розслідування.

Сам же обвинувачений Максим Терлецький розповів, що народився 20 листопада 1999 року у Нововолинську. В Україні вчився два роки, далі – 9 років у Словенії. Має неповну середню освіту. Зареєстроване місце проживання – у Словенії. Оголошену ж йому підозру Терлецький вважає необґрунтованою.

Опісля ж сторона обвинувачення додала, що в межах досудового розслідування Максима Терлецького двічі викликали в Україну: перший раз – як свідка у справі, пов’язаній з його двоюрідним братом Назаром Статочнюком, другий раз – вже як підозрюваного.

Утім, жодного разу Максим Терлецький за викликом не прибув, що можна розцінювати як ухиляння від органу досудового розслідування.

Натомість адвокат Максима Терлецького Віктор Дягін попросив долучити до матеріалів справи документи, які відправляли у відповідь на такі виклики зі Словенії. Мовляв, вони засвідчують, що Терлецький та його законний представник – мама Лілія Терлецька – не могли приїхати в Україну через стан здоров’я.

Щоправда, ці документи були мовою країни, лікарська установа якої їх надавала – тобто словенською. За словами адвоката, ці документи мали б взяти до розгляду. Тож сторона захисту вважає за необхідне надати ці документи зараз, під час суду щодо обрання запобіжного заходу.

Прокурор Сергій Самчук натомість зауважив, що надання неперекладених документів – це лише спосіб ухиляння від органу досудового розслідування.

Сам Максим Терлецький сказав, що не може відповісти на питання про те, чому двічі не приїхав зі Словенії на виклик правоохоронців.

Мама Максима Терлецького Лілія розповіла, що вперше не приїхали в Україну, бо був хворий Максим, другий раз – через її хворобу.

Опісля ж прокурор Сергій Самчук додав, що наразі достовірно встановлено, що труп Катерини Литкіної переміщували дві особи. Так само як достовірно встановлено, за словами Самчука, що напередодні трагічної події Катерина мала зустрітися з Терлецьким для остаточного розірвання стосунків.

Адвокат Терлецького ж висловив думку, що будь-яких прямих доказів того, що Терлецький причетний до вбивства, немає. До того ж, адвокат вважає, що не можна стверджувати, що Терлецький ухилявся від явки до органу досудового розслідування.

Відтак адвокат наголосив, що захист не вбачає достатньо правових підстав для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зрештою суддя Василь Ковальчук ухвалив рішення взяти Максима Терлецького під варту на 54 дні з моменту його затримання в Україні (приблизно 19 година 23 квітня), тобто до 15 червня без визначення розміру застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus