USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підозрюваного у вбивстві 16-річної волинянки залишили під вартою. Відео

18 Жовтня 2016 17:38
Луцький міськрайонний суд залишив під вартою 16-річного Назара Статочнюка, якого підозрюють у звірячому вбивстві юної мешканки Нововолинська - Катерини Литкіної.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Востаннє живою Катю бачила бабуся. Дівчина сказала, що вийде на хвилину, щоб передати диск. Після цього додому вона вже не повернулася. Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. Жителі міста кілька разів збиралися на мітинги, вимагаючи об'єктивного розслідування. У поліції вже є підозрюваний, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину.

20 серпня оголосили про підозру місцевому жителю Назару Статочнюку у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького,який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу. У слідства поки немає доказів, аби оголосити Максимові про підозру, а словенські правоохоронці не вбачають підстав для екстрадиції.

Під час слухання справи сьогодні, 18 жовтня, адвокат Назара наполягав на домашньому арешті, а не триманні під вартою. Мовляв, умови перебування в камері-одиночці вкрай несприятливі, в юнака – слабке здоров’я. До того ж Назар став емоційно нестабільним – на кулаці правої руки видно свіжі рани від ударів. Адвокат Віктор Шостак каже, що Назар декілька разів бив стіну.

Прокурор наполягав на тому, що підозрюваний неодноразово виїжджав за кордон, будучи свідком, видалив переписку з убитою в соціальній мережі і не може пояснити, звідки в його смартфоні взялася флешка з телефону вбитої. Зрештою, суд залишив підозрюваного під вартою. Адвокат сім’ї загиблої Катерини Литкіної Елла Бордюженко каже, що ухвала суду цілком законна, адже є підозра, що юнак втече від слідства. Також додає, що сім’я підозрюваного не погоджувалась, аби Назар пройшов тест на поліграфі та зробив дактилоскопічну експертизу.

Мати підозрюваного Вікторія Гуліда переконує, що її син – невинен, і якщо він «сяде», то від цього легше нікому не буде. Після слухання жінка висловлювала співчуття сім’ї загиблої, проте переконувала, що її син не робив того, в чому його звинувачують.
Батько вбитої Катерини Литкіної
Батько вбитої Катерини Литкіної
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
123 Показати IP 18 Жовтня 2016 17:46
Може звернутися до естрасенсів.......??????
АСАВ Показати IP 18 Жовтня 2016 18:03
А може мусара самі до цього причетні? Чому відразу нічого не робили?
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2016 18:17
"бив стіну" і "слабке здоровя" - щось тут не в'яжеться. придавили хвоста малому чму, ось і нервується, бо прийдеться сидіти. знає що з ним зроблять на зоні)
анонім2 до Анонім Показати IP 18 Жовтня 2016 21:01
блджад, я не знаю де батьки беруть сили жити після такого чимось крім помсти. щиро сподіваюся що малий засранець з зони не вийде, або вийде інвалідом і все життя буде дупу ватою затикати.
Лучанка Показати IP 18 Жовтня 2016 18:40
Причетний до вбивства 100% буде сидіти
Борис Показати IP 18 Жовтня 2016 18:43
Як жаль що в Україні відмінили смертну кару. В Америці й досі ё штати де ё смертна кара.
До асава Показати IP 18 Жовтня 2016 18:53
Хочу тебе побачити те не з Волі 49?
акаб-2 до До асава Показати IP 18 Жовтня 2016 19:30
уууу, бач чого захотів
а Показати IP 18 Жовтня 2016 19:17
Шкода батьків дівчини бо дитину не повернеш. А винних треба покарати, щоб далі не вчиняли подібного
хм Показати IP 18 Жовтня 2016 19:32
знав сєрьогу полячука ше по слідству, нормальний був хлопець, саджав ту мерзоту як має бути. "партєйного" колись похрестив на немало років. тепер пішов ту мерзоту витягати. фу.
Лотер до хм Показати IP 18 Жовтня 2016 22:59
коментар було видалено
глас суспільства Показати IP 18 Жовтня 2016 20:59
мені буде легше якшо його посадять, історія розписана детально, я для себе висновки зробив і в його винуватості не сумніваюсь, якби випадково заголовок не побачив спеціально цікавитися "а що там" не став би. не та фабула, щоб сподіватися на версію "прилетіли інопланетяни з дзета сітки, вбили дитину, підставили невинного і полетіли назад" або якусь подібну хню. а на місці батька тої дитини я б поклав життя на те щоб з ним щось сталося в зоні. наприклад, щоб пішов в столярний цех і добре познайомився з роботою циркулярки. а назад може і не повертатися.
Анонім вв Показати IP 18 Жовтня 2016 21:29
Екстрасенсів треба!
Просто Показати IP 18 Жовтня 2016 21:32
"Мати підозрюваного Вікторія Гуліда переконує, що її син – невинен, і якщо він «сяде», то від цього легше нікому не буде. Після слухання жінка висловлювала співчуття сім’ї загиблої, проте переконувала, що її син не робив того, в чому його звинувачують." - бо треба здати вбивцю-брата. А як здасть - довічне. А так 15 років. Тут з прокуратурою треба домовлятись, щоб як признався- срок менший був. Поіншому він мовчатиме.
Людина Показати IP 18 Жовтня 2016 21:52
Ти бач, яка бідна дитинка, кулачки розбиває. А дівчину вгробив чи допоміг вгробити!!!!Мені ще цікаво, чого не можна того другого ще притягти зі Словенії. Один би цей вбивства не зробив.Красуня гниє, а тут соплі за вбивцею розпускають!
001 Показати IP 18 Жовтня 2016 23:36
а я всерівно не вірю що це Назар. ну не міг він цього зробити. а да, я не родичка, ні брат , ні кум, ні сват. і не вигороджую його, просто висловила свою думку.
Антполіція Показати IP 19 Жовтня 2016 08:56
Про вину пишуть однозначно поліцейські-ганд.....Ті хто за кошти громадян протирають штани в кабінетах.
ВАСЯ Показати IP 19 Жовтня 2016 11:15
Повинні обов"язково і того зі заробітків -до якого як було сказано дівчина йшла на зустріч! Як так що того не допитати? А може це він цьому пообіцяв з заробітків платити гроші щоб він таке вчинив?!Так що повинні і того все допитати . З тим до кого вона йшла на зустріч -це він 100% замішаний!! Треа його в Україну і нехай відповідає за це теж. Бог їм суддя. а батьки навіть не знають зараз чим їхні чада займаються а потім вигорожують, хлопці мужики пацани повинні захищати дівчат батьків усіх слабших, Вітчизну але якщо таке ролять -то треба Закон довічного ув"язнення!!!!!!!!!
ОНІЖЕДЄТІ Показати IP 19 Жовтня 2016 12:14
оні же дєті!!11
Віктор Показати IP 19 Жовтня 2016 12:35
Цей малолітній варвар ще й досі мнеться і не кається... Де його чистосердечне зізнання? Чому не здає свого спільника... Те, що патякає мадам, яка виховала цього нелюда -- на що вона розраховує??? Докази у справі усі проти її сина... Він настільки недоумкуватий, що залишив у себе її карту пам"яті. Тому "собаці --собача смерть" . Єдине, що не варто затягувати судовий процес, адже ще й досі закон Савченко в дії... Ну, і поскоріше б цього вбивцю із малолєткі на дорослу зону... Пі.Сі.: Царство НЕБЕСНЕ КАТЕРИНІ... Золота дитина була....
Просто лучанин до Віктор Показати IP 20 Жовтня 2016 07:56
Як здасть довічне. А як ні 15 років сидіти.
Капоне Показати IP 19 Жовтня 2016 12:43
бив рукою по стіні, немає засобів зв"язку... с.@..ка УНІТАЗ не працює?!! ай-йай-йай... Дурку малому ліплять!!! Не получіться?!! І взагалі передайте малому мотузку і мило -- хай зніме стрес навіки, раз не відчуває каяття.... Гандон СУКА
ШОК Показати IP 19 Жовтня 2016 12:48
Мамаша ізвірга ше б як аргумент навела те, що ДИТИНА її вже стільки часу школу пропустила, відстане від програми.... Ну, шо за нах..?! Це й же ш паморок малолєтні полюбе їй розказав, як усе було насправді і як вони з братом вбивали Катю... Вона це знає і стоїть перед батьками дівчини, нагло бреше і покриває нелюда, якого народила і виховала....
Юлія Показати IP 19 Жовтня 2016 23:01
Ой знаєте ви тут всі такі розумні всі щось висказуєте , станьте ви на їхні міста і побачим вас в такій ситуації . Мені дуже шкода тут дівчину , але ви думаєте якщо цього хлопця посадити , дівчину ж ту не вернути .
Сердешна ти наша, до Юлія Показати IP 20 Жовтня 2016 08:25
то давай Назарчику премію випишемо та відпустимо, якщо пішла така мова. За вбивство повинна бути кара і дуже серйозна. Бо коли вбив і зійшло з рук, то можна вбивати людей як мух. Ще в такому сопливому віці. Ніхто не хоче ставати на місця батьків - НЕ ДАЙ БОГ! Але коли одна дитина жорстоко вбита в 16 років, то, вибачте, дивно говорити матері, що в її синочка-вбивці сопельки потекли!Око- за око!
чікатіло до Юлія Показати IP 20 Жовтня 2016 16:37
коментар було видалено
Я до Юлія Показати IP 21 Жовтня 2016 22:47
Я що він у такому віці зміг підняти руку на дівчину, чи буде він взагалі поважати жінок, чи зможе він виховати своїх майбутніх дітей гідно... і які життєві принципи цієї сімї
сьогодні Показати IP 20 Жовтня 2016 11:47
повбиваєте одне одного менше людей буде на світі все до того іде прид*рки!!!
сьогодні Показати IP 20 Жовтня 2016 11:54
коментар було видалено
Я Показати IP 21 Жовтня 2016 22:57
Мені взагалі не хотілося вірити, що це було вбивство, не хочется вірити, що ми живемо в такому жорстокому світі, де втрачені всі цінності. Та вже відомо що це було жорстоке вбивство. Я просто не можу уявити як можна бити дівчину і чути її крики від болю, бачити в її гарних очах біль і прохання зупинитись НЕЛЮДИ, навіть не тварини, тварюки!!!!
Просто Показати IP 22 Жовтня 2016 17:40
З'явилась інформація про продаж будинку і бару родичів Назара. Не вистачає грошей на адвокатів? Не вистачає грошей на підкуп? Чи родина кудись планує виїхати? Без Назара? У нас з під варти не так важко втікти (недавно був випадок), тим більше що хлопчик хворобливий і напевно потребує огляду в лікарні. А чи будуть його шукати так само як того рецидивіста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus