USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДТЕК Ахметова реструктуризував 217 мільйонів доларів боргу

30 Вересня 2018 12:47
У вересні «ДТЕК Енерго» завершив реструктуризацію 217 млн доларів банківського боргу на умовах реструктуризації позик, досягнутих у 2017 році, у результаті чого 67 млн доларів було конвертовано в єврооблігації, а 150 млн доларів - у банківський борг.

Про це йдеться в піврічному звіті компанії, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з ним, показник відношення чистого боргу до EBITDA енергохолдингу «ДТЕК Енерго» у першому півріччі 2018 року знизився до 1,96 з 2,44 на кінець 2017 року, а борг компанії на 30 червня становив 2,194 млрд доларів.

Як повідомлялося, «ДТЕК Енерго» січень-червень 2018 року закінчило з чистим прибутком 5,404 млрд гривень, в тому числі у другому кварталі він становив 1,06 млрд гривень.

«ДТЕК Енерго» в 2017 році отримало збиток 2,9 млрд гривень, а виручка за минулий рік становила 141,738 млрд гривень.

Як відомо, у березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою «вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну».

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне «Центренерго», стали продавати електроенергію дорожче.

Нагадаємо, група ДТЕК контролює близько 80% теплової електрогенерації і добуває понад 80% всього енергетичного вугілля в Україні.

Формула «Роттердам+доставка морем+перевалка у порту» діє з квітня 2016 року. Після введення в дію «роттердамської» формули єврооблігації ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими їх скупкою займалась компанія «ICU» («Investment Capital Ukraine»). У цій же компанії раніше працював і керівник НКРЕКП Дмитро Вовк. І ця ж фірма обслуговує фінансові операції президента Петра Порошенка.

Національне антикорупційне бюро України у лютому 2018 року порушило кримінальні провадження стосовно зловживань службовим становищем посадових осіб НКРЕКП при прийнятті регуляторних рішень на користь енергетичних підприємств холдингу «ДТЕК» Ріната Ахметова. Також в іншому кримінальному провадженні детективи НАБУ розслідують скупку компаніями групи «ICU» єврооблігацій холдингу «ДТЕК».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
порошкнко-ахметов Показати IP 30 Вересня 2018 17:46
тупо крадут-ресируктуризируют, а народ по диким тарифам платит...роттердам+...дюсельдорф+...типа европейский уголь и газ... и все народу наголову налазит
Гал Анонім до порошкнко-ахметов Показати IP 30 Вересня 2018 19:47
А Порошенка тебе Дубінський попросив втулити, чи це самодєятєльность "авось замєтят"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus