USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Двом волинянам ампутували ноги через тромбоз». Репортаж з ковідного госпіталю в Боголюбах. Відео 18+

26 Жовтня 2021 12:21
«Хочу жити, мене онучки на випускний чекають», – каже одна з пацієнток реанімації ковідного шпиталю обласної клінічної лікарні. Вона – одна з небагатьох пацієнток у цьому відділенні, хто може розмовляти. Інша жінка, яка лікується уже місяць, передає привіт родині і каже, що дуже хоче додому, але вона досі дихає через маску.

Це – будні ковідного шпиталю в Боголюбах, йдеться у сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

«Смерті почастішали, кажуть лікарі. Цей чоловік помер за кілька хвилин до того, як я зайшов знімати сюжет. На ту хвилину лишилося дев’ятеро. Через годину-півтори, коли я вийду з реанімації, у засвіти піде ще один пацієнт», – повідомляє він.

Читати ще: Епіцентр хвороби. Показали, як на Волині працює ковідна реанімація. Відео

Як розповідає лікар-анестезіолог Катерина Коснюк, з вересня у реанімаційному відділенні не було вакцинованих пацієнтів.

«Дуже важко працювати в реанімаційному відділені і бачити необдумані смерті, коли люди не захищаються, і не розуміють, що це таке. В нас немає вакцинованих пацієнтів, вакцина діє. В мене тут не так давно помер дідусь, ми не встигли його вакцинувати. Він в мене на зміні пішов. Ви не уявляєте, наскільки важко бачити цю всю ситуацію. Починаючи з вересня я веду моніторинг, в нас не було вакцинованих пацієнтів. Задумайтесь над вакцинацією», – закликає медик.

У пацієнтів часто рвуться легені, кажуть лікарі. Зі слів торакального хірурга Володимира Гончарука, декому з пацієнтів треба ставити дренажні трубки.

«Одне з ускладнень ковіду – утворення пухирців на легенях, які лопають і повітря проникає в плевральну порожнину – пневмоторакс. Ми ставимо трубки – дренажі, і повітря виходить, тоді дихати легше. Щомісяця таких пацієнтів по 5-6. Є й плеврит – викид рідини в плевральну порожнину, тоді треба робити пункцію», – повідомляє він.
Надія Свистун – одна з двох пацієнток, які можуть говорити. Привезли її з Камінь-Каширської районної лікарні, лежить тут уже місяць. Розповідає, що відчуває покращення і дуже хоче додому

«Передаю всім привіт. Дуже хочу видужати. Я всіх-всіх люблю», – каже вона і дякує персоналу. Вона двічі пережила неінвазивну ШВЛ.

«Вірте нам. Ми дійсно стараємося, робимо все можливе для ваших родичів і найближчих людей», – зазначає Катерина Коснюк. Адже часто родичі дзвонять до медиків з претензіями, що медики роблять не те. Натомість у ковідній реанімації родичі не можуть відвідувати пацієнтів, багато хворих не можуть говорити, це дуже ускладнює роботу, бо лікарі часто не можуть зрозуміти, чого хоче пацієнт. Та й спілкуватися багато не можна, – падає сатурація. Ще одна жінка, яка вирішила не називати своє ім’я, каже: «Хочу жити, бо онучки чекають на випускний».

Двом пацієнтам шпиталю медики були змушені ампутувати ноги, причина – тромбози.

«Ми спочатку забирали тромби, лікували консервативно, це результату не давало. Довелося зробити надколінну ампутацію», – пояснює анестезіолог.

Більшість пацієнтів шпиталю – кисневозалежні. Ті, хто потребує менших потоків кисню – дихають через концетратори. Зараз, коли йдуть високі витрати кисню, його запаси поповнюють двічі на тиждень, а влітку це робили раз в два місяці. На час зйомок сюжету усі місця в ковідному шпиталі були зайняті, замість виписаних пацієнтів кладуть інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мммм Показати IP 26 Жовтня 2021 19:39
А хтось виліковується в лікарнях? Ми тільки одні із перших по смертності в світі.
дідо Показати IP 26 Жовтня 2021 20:58
не потрібно вакцинуватися- похорони дешевші.
Внук до дідо Показати IP 27 Жовтня 2021 21:19
Скоріше б тебе машина на капот посадила. Ми вже яму викопали
Дочка Показати IP 27 Жовтня 2021 00:00
Втратила маму в цій лікарні.....Лікарі,дайте можливіть хворим спілкуватися з рідними,зарядіть той телефон, невже так важко,тиждень благали,так і не почули рідний голос!Знаєте як важко втрати маму,тата,сина..дочку... А найбільше лякає невідомість,що ви там робите з хворими,чи всі хвороби на ковід приписуєте... і не бачите, що якісь і супутні хвороби треба підлікувати..... ви нічого не розказуєте...а дозвонишся,то ще трубку кидаєте... Це не по людськи....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus