USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Двоє волинян стали чемпіонами України з марафонського бігу

17 Вересня 2018 15:34
️Волиняни Олександра Шафар і Микола Юхимчук стали чемпіонами України з марафонського бігу з новим рекордом траси. Змагання відбувалися 16 вересня у Дніпрі.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики Волинської області.

У змаганнях серед жінок основна увага була прикута до Олександри Шафар. Всі деталі переходу екс-білоруски під кольори українського прапору владнали, і вона вперше взяла участь у чемпіонаті України з марафону. До цього у неї за плечами був виступ ще на одному національному офіційному турнірі – у липні на чемпіонаті України в Луцьку вона долала дистанцію 10000 метрів.

У Дніпрі Шафар пробігла марафонську дистанцію з найкращим часом серед усіх учасниць, вперше завоювала титул чемпіонки України і встановила новий рекорд траси – 2:40.07 год. Ольга Слута виграла срібну медаль (2:55.06 год), а Ольга Донченко – бронзову (3:06.21 год).

Олександру тренує її чоловік - уславлений марафонець Віталій Шафар.

У змаганнях серед чоловіків переміг лучанин Микола Юхимчук з рекордом траси 2:17.44 год.

«Погода для марафону, траса й організація у Дніпрі чудові. За таких умов потрібно перемагати,- сказав в інтерв’ю телеканалу XSPORT Микола Юхимчук. - Я не до готувався марафону, підготовка була до «половинки». З огляду на це моїм завданням було виграти і вибігти з 2:18 годин. Все вийшло по плану, я задоволений.

Орієнтовно через три місяці планую побігти свій наступний марафон. Він буде за кордоном, але де саме, ще визначаємося. Далі вестиму цілеспрямовану підготовку саме до цієї дистанції, тож маю непогані шанси поліпшити свій результат. За мету ставлю пробігти за 2:12 годин або швидше. Якщо мені все вдасться, то поб’ю свій особистий рекорд»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus