USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Диктатор Лукашенко визнав обстріли України з території Білорусі

27 Лютого 2022 11:37
Невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що з білоруської території були випущені ракети по позиціях України, але це був «вимушений крок».

Як пише Суспільне, про це він заявив журналістам під час голосування на конституційному референдумі, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського щодо ракетної атаки української території з боку Білорусі, передає БЕЛТА.

Також Лукашенко повідомив, що у Гомелі все підготовлено для «мирних переговорів» між Україною та Росією, чекають лише на рішення з боку українського керівництва.

Як пише Європейська правда, Лукашенко дорікнув президенту України Володимиру Зеленському через звернення до білорусів з приводу конституційного референдуму в Білорусі, який проходить в неділю.

«Він нехай звертається до українського народу та відповідає за те, що відбувається сьогодні в Україні. В Україні немає жодного білоруського солдата, жодного патрона», – заявив він.

При цьому Лукашенко зазначив, що в Україні відловлюють та б’ють росіян та білорусів.

«Україна начебто підштовхує Білорусь до спецоперації із захисту своїх громадян», – заявив він.

Він підтвердив, що з території Білорусі були запущені ракети по позиціях в Україні, але це, за його словами, був вимушений крок, оскільки «на українській стороні за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю було розгорнуто ракетні дивізіони, які готові протягом хвилин завдати удару по російських позиціях». Він також зізнався, що Білорусь допомагає пораненим російським військовим.

При цьому він заявив, що жодної війни з території Білорусі не ведеться.

«Не треба на нас нападати і з «Кварталу 95» підвивати, що ви, білоруси, зробіть правильний вибір», – сказав Лукашенко.

Лукашенко також заявив, що причиною початку війни проти України стала атака з її боку.

Нагадаємо, 27 лютого до Білорусі прибула російська делегація для переговорів з Україною. До її складу входять представники МЗС, Міноборони, адміністрації президента та інших відомств, сказав він.

«Готуємо розпочати ці переговори в Гомелі», – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.

Перед цим вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus