USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Дорогі делікатеси і окремі котеджі: директор НАБУ Ситник роками безкоштовно відпочиває в елітному готелі

13 Травня 2019 14:38
Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не перший рік безкоштовно відпочиває в елітному котеджному готелі.

У розпорядженні Обозревателя опинився документ допиту Миколи Надейка, радника члена правління фінансово-консалтингової компанії «Авангард», який й оплачує відпочинок сім’ї Ситника.

За словами Надейка, він оплачує відпочинок Ситнику із дружніх мотивів. На запитання, за що така щедрість чи, може, він щось заборгував Ситнику, відповів: «Нічого йому не повинен і не зобов’язаний перед ним. Він належить до таких товаришів, яким відмовити у силу своїх життєвих принципів я не можу».
Відпочиває сімейство Ситника в затишному мисливському угідді «Поліське-Сарни» Рівненської області.

До речі, угіддям володіє Юркевич Олександр Романович, колишній помічник народного депутата України 4 та 6 скликань Шершуна Миколи Харитоновича (Блок Литвина), колишнього глави Держкомітету лісгоспу України.

Відпустка в такому мальовничому місці проходить уже не перший рік.

Як розповідає Микола Надейко, за період з 2017 по 2019 року Ситник відпочив в угідді 5 разів. За кожний вікенд було нібито заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень.

«Оплату повністю на себе брав Надейко, який видавав гроші не лише на проживання в готелі, але і на їжу, а також дорогі розваги. Посередником між Ситником і Надейком виступав дядько останнього, Микола Клевака. Він виконував будь-які прохання Ситника, замовляючи продукти й плануючи йому розваги, домовлявся з персоналом готелю про додаткове обслуговування такого важливого гостя», – йдеться в матеріалі ЗМІ.

Зазначається, що харчувався головний «з боротьби з корупцією» непогано, за рахунок товариша на стіл подавали ковбаси, сири, солодощі, елітний алкоголь – коньяк Hennessy, віскі Chivas Regal, горілку Grey Goose. При цьому всі делікатеси нібито поставлялися в обхід офіційної кухні. Їх привозили з-за меж готелю, щоб не залишилося відповідних чеків.

«Можливо, якісь офіційні платежі й були, але мені про них невідомо. Я просто оплачував всі витрати за рахунок своїх коштів», – розповів Надейко на допиті.

Крім того, нібито в останній відпочинок гості розбили два квадроцикли марки Bagi BRP 1000, середня ціна за одну одиницю такої техніки – 8,5 тисяч доларів.

«За ремонт зламаних Ситником квадроциклів Надейко зі своєї кишені заплатив близько 4-х тисяч доларів», – пише «Обозреватель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Прокуратура Показати IP 13 Травня 2019 16:36
Це ж нові святі антикорупціонери, а не старі менти, тому їм все можна. Вони ж для нас працюють, а ми такі невдячні
Навуходоносор Показати IP 13 Травня 2019 16:52
Яркое подтверждение того, что только расстрельная статья в Уголовном законе сможет хоть как-то остановить коррупцию. Вчера в ЕС потребовали от нового президента Украины Зеленского решить самый важный вопрос. Вы думаете, что это преодоление бедности, повышение нищих пенсий или убогих зарплат, искоренить коррупцию? Да англосаксам наплевать на это! Они требуют точно в срок и в полном объеме рассчитаться в 2019 году с международными кредиторами! А это почти 20 миллиардов долларов, более 30% годового бюджета страны! И в это время какие-то сытые сытники живут "не чуя под собой страны"! Да был бы какой-нибудь на его месте барыга - хрен с ним, от элитного алкоголя быстрее дохнут! А это ведь Главный в стране по борьбе с коррупцией! Давно пора ввести в обиход термин "враг народа", давно! Клонировать Берию и поставить на год во главе МВД! И все! Через лет пять могли бы давать в долг тому же МВФ!
! до Навуходоносор Показати IP 13 Травня 2019 18:40
Ну вот про главные вопросы не врите, просто не врите. Вам должно быть стыдно за вранье, а ведь когда то и пагоны носили...
Упс! Показати IP 13 Травня 2019 17:14
Він тяжко працує , тому не заглядайте до рота , чим йому друзі пащеку напихують й відпочинки організовують.Ич які заздрісники...заздріть ,але тихенько ,без слини на губі
Тор Показати IP 13 Травня 2019 17:31
Що ж це у нас за країна. Всі хто потрапляє до державного корита стають свинями. Той же козак гаврилюк став казнокрадом гавнюком. Чи був ситник раніше людиною не знаю, зараз це вже не людина, а набір людських органів. Лише одна людина потрапивши в парламентське гівно змогла випливти і не вимазатись, це Вакарчук.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus