USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Економія – до 600 тисяч: у волинському тубдиспансері знайшли спосіб заощадити на газі

16 Серпня 2022 11:15
В обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі для підігріву води відтепер використовуватимуть не газ, а сонячну енергію.

Про це 16 серпня повідомили у Волинській обласній раді.

Запуск у роботу системи з використанням альтернативних джерел енергії продемонстрували голові обласної ради Григорію Недопаду.

Сонячні колектори дозволять відмовитися від використання газу для підігріву води, в тому числі і в опалювальний період. Це дозволить медзакладу заощадити на енергоресурсах до 600 тисяч гривень на рік.

За словами підрядника з впровадження спеціалізованих енергетичних технологій Романа Михальчука, навіть за похмурої погоди завдяки трансформації сонячної енергії устаткування здатне нагріти 2 тисячі літрів води до 50 градусів. І хоч взимку усе ж доведеться посилювати генерацію електроенергією, це значно дешевше, аніж використання газу. Загалом, окупність цієї технології – близько 3 років.

Читати ще: Кабмін встановив ціни на газ до весни 2023 року і обмежив споживання. Скільки будемо платити

«Це вже другий енергоощадний проєкт з використанням відновлювальних джерел енергії, який впровадив фтизіопульмонологічний медцентр. Встановлені тут майже рік тому сонячні панелі дали змогу отримувати практично дармову електроенергію у весняно-літній період та економити понад 250 тисяч гривень.

Сонячні ж колектори цілодобово забезпечуватимуть диспансер гарячою водою без використання газу. Я наполегливо рекомендую усім комунальним установам, а надто медзакладам, впроваджувати проєкти з використанням альтернативних джерел енергії. Адже в умах війни – це не тільки про економію коштів, це і про можливість повноцінно функціонувати», – зауважив Григорій Недопад.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus