USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ексдиректор Богдан Шиба хоче стягнути 800 тисяч гривень із держпідприємства в Луцьку

4 Квітня 2024 11:17
Колишній директор державного підприємства «Волиньстандартметрологія» Богдан Шиба намагається через суд вибити з реорганізованої структури понад 800 тисяч гривень. Мовляв, ці кошти – премія за два роки роботи, яку йому не виплатили після звільнення. Днями відбулося підготовче засідання у справі.

У зв’язку із закінченням контракту Богдана Шибу звільнили з посади директора ДП «Волиньстандартметрологія». Нині екскерівник хоче відсудити в держпідприємства гроші через своє звільнення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На підготовчому засіданні суддя Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк розглянула низку клопотань, які надійшли від відповідачів.

«У нас є відзив на позовну заяву від голови комісії з реорганізації ДП «Волиньстандартметрологія», – сказала суддя Людмила Присяжнюк.

До слова, нині «Волиньстандартметрологія» – на етапі реорганізації. Підприємство стане філією «Львівстандартметрології». З понад 20 підприємств в Україні таких залишиться сім. Решта стануть філіями.

Богдан Шиба пояснив свій позов до підприємства так: «Якби залишилося підприємство «Волиньстандартметрологія», то я такого позову не подавав би. Тому що мені важливо, щоб було своє підприємство. А оскільки його реорганізували, перетворили в кінці лютого на волинську філію «Львівстандартметрології», зрозуміло, що це ні до чого доброго не приведе. Тому я вирішив подати позов, щоб зі мною повністю розрахувалися по заробітній платі та преміях, які мені не виплатили».

Сума грошових вимог – понад 800 тисяч гривень.

«Фактично це за три роки премія керівника, яка передбачена контрактом. Я її не придумав. Вона чітко передбачена в контракті. Її платить підприємство, а міністерство тільки має погодити», – сказав Богдан Шиба.
Читати ще: Суд поновив, але на роботу не пустили: експрацівник держпідприємства в Луцьку домагається справедливості

Нагадаємо, лучанина Костянтина Пантіка та ще кількох людей було звільнено з «Волиньстандартметрології» через те, що в підприємства не було замовлень. Із Пантіком, який працював уповноваженим із питань антикорупційної діяльності, спочатку призупинили трудовий договір на вісім місяців, а ще через три місяці чоловіка звільнили.

Він запевняв: сталося це після того, як він попросив тодішнього керівника Богдана Шибу надати документи для перевірки інформації про можливе зловживання з боку керівництва держпідприємства.

Костянтин Пантік подався до суду, виграв його і поновився на роботі. В новій структурі йому запропонували посаду кадровика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Агнеса Показати IP 4 Квітня 2024 12:03
Коли ж та шиба вже наїсться, хоч би не подавився, ото вже ненажера, гріб під себе там лопатою гроші, людям платив копійки, а зараз ще й судиться, позорище!
Вердикт Показати IP 4 Квітня 2024 12:14
Сама свиня пліт дере і сама квичить ! Є ж положення про порядок преміювання ! А Шибу то за шо преміювати, якщо він не мав відповідної освіти для роботи у такому підприємстві ? То питається, які такі здобутки отого спеціаліста по проектування корівників на ниві метрології і стандартизації ? Тим більше, що не зумів відстояти своє ж підприємство на Волині. Нехай розкаже, хто його і за шо впихнув на цю посаду - то ж пасажир за штурвалом самольота ! З нього ше навпаки треба стягнути кошти за шкоду заподіяну підприємству. І то, де би не був - завжди за ним тягнеться шлейф смороду ! Гнати с%аною мітлою !
лучани Показати IP 4 Квітня 2024 12:37
це його зароблені, то ж все робить вірно. Нехай держава розраховується з своїми боргами.
Марія Показати IP 4 Квітня 2024 12:44
Подивився як всі пруться до суду,я ж не ликом шитий,також вмію і хочу.Це рабу зарплати не вибити,бо банкрути всі,майна немає.А тут і грошики знайдуться за великі досягнення в сфері повірки лічильників.
Максим Показати IP 4 Квітня 2024 13:10
Богдан Шиба -хороший керівник і непагана людина, більшість людей які працювали з ним в міськраді і ДП " Волиньстандартметрологія" про нього хорошої думки, тому будьте розумні і людьми.Ми ж європейці , а не москалі.Хамити легко , а треба думати.Раз заробив -то віддайте людині.
А до Максим Показати IP 6 Квітня 2024 11:16
хороші люди в такі ситуації не потрапляють.
ющенко Показати IP 4 Квітня 2024 13:14
Так наш президент, фальсифікації ні . Ото оранжева чума
Василь Показати IP 4 Квітня 2024 13:53
Зразковий сім"янин,який готував "запасний аеродром" в м. Рівне,А під час повернення із "запасного аеродрому" загинуло декілька людей,Шибу та пасажирку врятували подушки безпеки.Темна історія,зате в поштових ящиках було сімейне фото "аеродромщика" як агітація на мера.В даному випадку необхідно знати умови премії,видно в адвоката є юридичні зачіпки,все-таки з 800т можна і адвокату видати премію навіть в 10%.Хоча в умовах военного стану премії в держустановах з бюджету якось незрозумілі.
мешканець Луцька Показати IP 4 Квітня 2024 13:58
Згадайте, скільки клопотів з цією шибою? Від страшної аварії на Рівненщині, до величезних боргів міста, коли він здавав правління вже покійному Романюку (210 млн.грн). Це так, як сьогодні мільярд. Згадайте, як він закупив у лізинг автобуси, які вже багато років гниють під парканом тролейбусного управління. Згадайте, як він брав кредити під високі відсотки для того, щоб ремонтувати козирки в під*їздах. Стільки бід і нещасть приніс місту! І йому сьогодні не соромно судитись, виходити в чорній вишиванці на вулицю... Це та ситуація, коли настав час з ганьби вдавитись сирою картоплиною.
Суддя Дреддд Показати IP 4 Квітня 2024 14:18
Шиба був керівником, так, що сам мав право видати наказ про преміювання (за умови погодження із вищестоящим органом) і, звичайно, ж її виплатити, тобто отримати. Але, мабуть таких погоджень не було, бо не думаю, що він подарував би 800 000 грн. для фірми, навіть якщо вона була б Волинська. Аргументи з приводу того, що якби підприємство було Волинське він і позову не подавав би, слід розглядати критично, бо фінансування цієї фірмочки проходило із Державного бюджету та від власних надходжень. Але, гроші не пахнуть...
1234567 Показати IP 4 Квітня 2024 14:40
Шиба = гниль на тілі Волині !!
Соломон Показати IP 4 Квітня 2024 15:27
Бери краще 1млн рівна та й гарна сумма !
Василь Показати IP 4 Квітня 2024 17:11
А що там з 40 автобусами на 50 мільйонів гривень, такі сині великі що колись ходили 15тим маршрутом?
Лучано Показати IP 4 Квітня 2024 19:14
Невже ОЦЕ керувало нашим містом!!! Мені соромно за себе, бо колись віддав свій голос за нього...
Карма Показати IP 4 Квітня 2024 19:16
А як там його вірний Санчо Пансо Рустамчик? Коли за ним прийде час розплати???
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2024 19:55
Бачте, як буває за все потрібно "платити". За підприємство шкода. Розвалив таку установу. Стільки людей (спеціалістів), які не один рік працювали через його пішло. Людина наче зовсім поняття не має де вона працює. Шкода, що таких людей ставлять на такі високі посади. Язиком говорити всі вміють гарно, а справи г....
Клава Показати IP 5 Квітня 2024 05:42
"людина наче зовсім поняття не має, де вона працює".. саме своїх байстрів не гляділо, "бідувало", але лізло когось позбавляти батьківських прав.. виродок..
Вовка Показати IP 5 Квітня 2024 09:02
Він мабуть на Мавік збирає хлопцям на фронт для 100ї бригади
Карма Показати IP 9 Квітня 2024 09:02
Санчо Пансо Рустамчик - звільнився. Погнали його поганою мітлою, жінка (нова) працює заступником директора в Перинатальному центрі, то мабуть, туди його і заберуть. Школа людей, яким доведеться з таким лайном працювати. Де є шиба, там ганьба і збитки. Як таке гімно світ носить? Лишив людей без зарплат, а сам за цей період гроші вимагає.Пердло старе. За грати його.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus