USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Суд поновив, але на роботу не пустили: експрацівник держпідприємства в Луцьку домагається справедливості

5 Жовтня 2023 15:36
Із рішенням суду та поліцією працівник «Волиньстандартметрології» штурмував підприємство. Напередодні він отримав позитивне рішення суду про поновлення на роботі. Щоправда, слово суду для адміністрації держпідприємства не є аргументом. На робоче місце чоловіка не пустили. Зазначили, що виконають рішення суду після того, як виконавча служба зобов’яже їх це зробити.

Суддя Луцького міськрайонного суду 3 жовтня ухвалив позитивне рішення про поновлення на роботі лучанина Костянтина Пантіка, який донедавна обіймав посаду уповноваженого з антикорупційної діяльності ДП «Волиньстандартметрологія». Його звільнили на початку березня цього року. Чоловік звернувся до суду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Суд повністю задовольнив наші позовні вимоги, зокрема визнав незаконним наказ про догану, наказ про звільнення, стягнув із відповідача всі судові витрати. Крім того, в резолютивній частині рішення суду зазначено, що рішення про поновлення на посаді мого клієнта має бути виконано негайно», – розповів представник Костянтина Пантіка в суді Дмитро Смоленський.

Підприємство за рішенням суду має сплатити чоловікові майже 50 тисяч гривень за час вимушеного прогулу.

«Підприємство матиме можливість оскаржити рішення в апеляційному порядку, але за умови, що мій клієнт від сьогодні буде перебувати на своїй посаді. Костянтин Пантік мав намір сьогодні приступити до роботи відповідно до рішення суду, однак підприємство чинить перешкоди», – додав Дмитро Смоленський.

4 жовтня Костянтина Пантіка не допустили до робочого місця. Чоловік викликав на держпідприємство поліцію, аби зафіксувати відповідний факт. Він дав пояснення правоохоронцям та написав заяву.

Представник підприємства зазначив, що рішення суду виконають після того, як виконавча служба видасть відповідну постанову й зобов’яже їх це зробити.

«Суд першої інстанції ухвалив рішення, але воно не вступило в законну силу. Що стосується рішення про допущення до роботи, то написано: «Направити до негайного виконання». Ми працівнику пояснили, що для виконання рішення йому необхідно разом із рішенням суду звернутися у виконавчу службу. Виконавча служба відкриває виконавче провадження. Потім виносить постанову про виконання рішення суду й надає термін – три дні – гендиректору чи державному підприємству на виконання рішення суду», – пояснив представник ДП «Волиньстандартметрологія» Рустам Дячук.
Читати ще: Вісім місяців не отримував зарплату: працівник волинського держпідприємства вдруге судиться через звільнення

Нагадаємо, звільненню Костянтина Пантіка з посади передувала ще одна судова історія. Наприкінці березня 2022 року йому і ще деяким працівникам «Волиньстандартметрології» призупинили трудові договори та не виплачували зарплату. Офіційна причина такого рішення керівництва – війна, відсутність замовлень і, як наслідок, складна фінансова ситуація на підприємстві. Водночас окремі працівники, включно з директором Богданом Шибою, тоді отримували чималі гроші.

Костянтин Пантік, вважаючи призупинення трудового договору незаконним, пішов до суду. Першу інстанцію він виграв, але апеляція стала на бік підприємства. Тепер доводити незаконність призупинення трудового договору Костянтин буде у Верховному суді.

Чоловік каже, що намагання домогтися правди в судах щодо призупинки трудового договору стало причиною його подальшого звільнення. Він переконаний, що очільник держпідприємства Богдан Шиба, звільняючи його з посади, керувався не законами, а особистою неприязню.

Натомість представник підприємства Рустам Дячук, коментуючи позов чоловіка про поновлення на роботі, зауважив, що Костянтина Пантіка звільнили, бо він не виконував покладених на нього обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андерсон Показати IP 5 Жовтня 2023 15:46
А чим вони там взагалі займаються на тому підприємстві крім того, що судяться?
DP Показати IP 5 Жовтня 2023 17:05
Рішення суду обов'язкове до виконання всіма , особливо державними . Невиконання тягне відповідальність. Який очільник, так і виконують. . Але так буде не завжди. Переможемо. І п.дарів і кровосісь і правовий нігілізм слуг.
Клава Показати IP 6 Жовтня 2023 05:52
"агхітектог по когівниках" знайшов тиху заводь..як товстошкірому з його бекграундом бродиться вулицями міста з безсоромними очима ?..
Шарій Поц до Клава Показати IP 6 Жовтня 2023 13:48
Класний чел!
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2023 13:28
Це, що за Дячук??? Рішення суду є обов"язковим! Знайшовся знаток. Це ж Дячук і намутив, власник цієї схеми, а тепер не знає що меле тим писклявим голосочком.
Алекс Показати IP 8 Жовтня 2023 07:35
Шиба ж тупий як пробка. Другий югік без мізків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus