USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

З бюджету Луцька виділили 180 тис. на зарплати працівникам музею-скансену

3 Грудня 2021 11:25
Колишній керівник Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк вийшов із засновників. Через юридичні колізії працівники музею з квітня не отримували зарплату. Але тепер повноцінним засновником буде Луцька міська рада.

Про це стало відомо під час засідання 22-ї сесії міської ради.

Раніше депутати облради погодили проєкт рішення про передачу частки обласної ради в музеї-скансені Луцькій громаді. В міській раді вивчали, як можна буде його розвивати, зважаючи на значну приватну частку активів закладу. А на сесії міської ради наприкінці липня депутати підтримали проєкт рішення про прийняття у власність Луцької ТГ частки статутного капіталу музею. У квітні цього року директором Музею історії сільського господарства в Рокинях став Роман Ковальчук. На той час скансен мав борг у понад 250 тисяч гривень.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що через махінації засновника та колишнього директора Музею історії сільського господарства на Волині-скансену Луцька міська рада не має змоги законно фінансувати та розвивати заклад.

На розгляд депутатів винесли питання про затвердження статуту Музею історії сільського господарства Волині-скансен у новій редакції.

Директор музею Роман Ковальчук повідомив, що наразі не може бути впевненим, засновник музею Олександр Середюк не буде звертатися до суду, адже кожен день в нього інша думка. Однак всі реєстраційні дії відбулися відповідно до положень.

«Є збори засновників, де від Середюка була уповноважена людина за нотаріально засвідченою довіреністю. Також є заява про його вихід із засновників. Коли я консультувався з реєстратором, то було сказано, що всі документи відповідають вимогам чинного законодавства, тобто можна здійснювати реєстраційні дії. Тепер Луцька міська рада буде повноцінним засновником», – зазначив Роман Ковальчук.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що наразі триває процес перемовин. Проте двоє засновників вийшли авансом, аби розблокувати роботу музею, щоб була можливість виплатити заробітну плату колективу і люди не звільнилися.

«З квітня працівники музею не отримували зарплати, бо ми як орган місцевого самоврядування не маємо права фінансувати організації, де засновниками є приватні особи. Тому йде процес перемовин», – поінформував Ігор Поліщук.

Відзначимо, що під час цієї сесії були внесені зміни до бюджету, на зарплату працівникам музею виділили 180 тисяч гривень.

Депутати затвердили статут у новій редакції.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Миколайови Показати IP 4 Грудня 2021 13:20
Прошу вас детально розшифрувати вашу репліку в даному нформаційному повідомлені: "...що через махінації засновника та колишнього директора Музею історії сільського господарства на Волині-скансену Луцька міська рада не має змоги законно фінансувати та розвивати заклад." Які журналіст має факти про "махінації" колишнього директора музею, який 30 років самовіддано будував, реставрував і споруджував музей-скансен, вкладаючи туди сили і душу та власні кошти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus