USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Фактично смертники»: експерт розповів, на які напрямки Путін може кинути мобілізованих

22 Вересня 2022 23:38
21 вересня Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії. Мобілізовані росіяни не обов’язково поповнюватимуть саме передові підрозділи.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua заявив військовий експерт Олег Жданов.

«Перший етап – це буде затикання дірок. Перших мобілізованих кидатимуть одразу на фронт на всі напрямки. Вони намагатимуться підсилити ті частини, які сьогодні воюють на передньому краї. Вони будуть поповнювати поточні втрати й на правому березі Дніпра, й на запорізький напрямок, і на Донецьк, і на харківський напрямок.

Перша хвиля мобілізації буде найгіршою для тих, кого мобілізують, і це будуть фактично смертники. Чому? Бо їх ніхто не буде готувати. Ну, може, тиждень мінімум, щоб нагадати їм загальні навички, і кинуть сюди для затикання дірок. Вони увіллються в ці підрозділи, які воюють. Ну, а що буде далі, ви ж розумієте, особливо в російській армії, де панує в основному дідівщина й нестатутні взаємовідносини, що будуть робити з молодими. Молодих посадять у першу лінію окопів, і вони нестимуть найбільші втрати. Це буде доля цих людей. Саджати їх на якусь техніку чи озброєння, думаю, навряд чи будуть. В першу хвилю точно ні, бо їх не встигнуть підготувати», – сказав він.

Читати ще: Мобілізація, яку оголосив Путін, наразі не вплине на хід війни, – ISW

Трохи краща ситуація буде вже в другій хвилі мобілізованих, вважає Жданов.

«Можливо, їм дадуть трохи часу на навчання. Перша хвиля може з’явитися на лінії фронту десь за місяць, не раніше. А вже друга хвиля – не раніше нового року», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus