USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Мобілізація, яку оголосив Путін, наразі не вплине на хід війни, – ISW

22 Вересня 2022 09:23
«Часткова мобілізація» в РФ не вплине на хід війни найближчими місяцями.

Так вважають в американському Інституті дослідження війни (ISW), передає УП.

Зазначають, що оголошення президента РФ Володимира Путіна про «часткову мобілізацію» від 21 вересня відобразило багато проблем, з якими стикається Росія в ході невпевненого вторгнення в Україну і які Москва навряд чи зможе залагодити в найближчі місяці.

Наказ Путіна про мобілізацію частини російського «навченого» резерву, тобто осіб, які пройшли обов'язкову термінову службу, не створить значної бойової сили Росії.

Цього може бути достатньо, щоб підтримувати нинішній рівень чисельності російських збройних сил у 2023 році за рахунок компенсації втрат, хоча це не очевидно.

Читати ще: Російське «вторгнення» у Грузію: після оголошеної мобілізації на кордоні утворилися затори. Відео

Часткова мобілізація, таким чином, не позбавить Україну можливості звільнити більше своєї окупованої території протягом усієї зими.

Незрозуміло, яку частину російського резерву вже перекинули для бойових дій в Україні.

Російські військові, ймовірно, закликали найбільш боєздатні резерви під час тієї довоєнної мобілізації, що дозволяє припустити, що нинішня часткова мобілізація розпочнеться із залучення менш боєздатного особового складу із самого початку.

Російські резервісти погано навчені і не проходять перепідготовки після закінчення терміну призову. Обов'язкова військова служба у Росії триває лише рік, що дає призовникам мало часу для навчання. Відсутність перепідготовки після цього початкового періоду прискорює деградацію набутих солдатських навичок із часом. Небагато російських резервістів, крім тих, хто зараз служить в Україні, мають бойовий досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спостерігач Показати IP 22 Вересня 2022 10:35
але щось усіх ця новина схвилювала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus