USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Фестиваль хореографічного мистецтва зібрав у Луцьку 600 учасників. Фото

20 Квітня 2024 17:01
У Луцьку стартував всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Волинський віночок». Упродовж двох днів у Волинському національному університеті виступатимуть майже 40 колективів.

Загалом на фестиваль, який відбувається за підтримки Національної хореографічної спілки України та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», з’їхалися до 600 учасників із Волинської, Рівненської, Тернопільської та Львівської областей.

У програмі – класична хореографія, народна хореографія, сучасна хореографія, сучасна бальна хореографія, street dance, естрадна хореографія, східні танці.
Читати ще: Козацький турнір «Однотан» зібрав у Луцьку понад 180 учасників. Фото

Конкурс «Волинський віночок» покликаний зберегти традиції українського танцювального мистецтва та сприяти розвитку і становленню нових молодих колективів. Крім того, захід проводять із благодійною метою – внески та зібрані під час танцювальної програми кошти передадуть на потреби Збройних сил.
Привітав присутніх декан факультету культури і мистецтв ВНУ Віталій Охманюк, подякувавши кафедрі хореографії за організацію дійства.

«Приємно відзначити, що фестиваль-конкурс «Волинський віночок» у нас вперше, але цьогоріч до 600 учасників представлять українське хореографічне мистецтво. Сподіваюся, усі танцівники, які до нас завітали, стануть професійними хореографами та будуть прославляти український танець», – звернувся Віталій Охманюк.
Читати ще: У Луцьку на одній сцені виступали діти з інвалідністю та зірки шоу-бізнесу. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зазначила, що нині важливо підтримувати культуру, щоб молодь мала змогу показувати українські творчі надбання.

«Із покоління в покоління передавалися українська мова, пісні й танці. Тому приємно бачити молодь та дітей в українських народних костюмах, вони несуть наш генетичний код. Завдяки Силам оборони ми існуємо як нація і воліємо продовжувати славну історію. Наше завдання – не лише зберегти давню українську культуру, а й створювати сучасну. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» розуміє важливість розвитку культури, тому радо долучився до фестивалю», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Благодійний модний показ: у Луцьку збирали кошти для потреб 100-ї бригади

Конкурсну частину оцінюватиме професійна суддівська колегія хореографів. У суботу та неділю танцівники дитячих і молодіжних колективів показуватимуть уміння на загал. Наприкінці переможці та призери отримають відзнаки й пам’ятні подарунки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus