USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фейк про «Ауді» на бляхах, яка викрадає дітей на Волині, поширили 95 тис. разів

27 Серпня 2018 16:18
Більше 95 тисяч українських користувачів соціальної мережі Facebook розповсюдили новину-фейк про "Ауді на польських номерах" і чорних трансплантологів в ній.

В четвер, 23 серпня, користувач Facebook Соломія Волосинка опублікувала на своїй сторінці пост, схожий на міську страшилку.

Нібито дорогами Західної України їздить "Ауді" на польській реєстрації та викрадає дітей. За кермом авто чоловік і жінка (не вказано - чи окремо, чи разом). Згідно з повідомленням, пасажири "Ауді" викрали 4 дітей і сдали їх на органи. Юзер соцмережі уточнює, що авто знаходяться в районі Дрогобича і вимагає максимального репоста.

Пост-фейк, в який повірили тисячі українців:



Довірливі українці, не перевіривши інформацію, почали масово репостити матеріал. За кілька днів поширень набралося понад 95 000. При цьому, мабуть, ніхто перевіркою фактів себе не обтяжував. Інакше він би неодмінно звернув увагу, що обліковий запис "Соломії Волосянко" - підозрілий і нагадує фейковий. У користувача немає друзів, а на фото профілю зображена молода дівчина, яка навряд чи б писала про "чорних трансплантологів". Також не було жодної інформації про викрадення дітей з інших джерел, в тому числі - офіційних.

До слова, у поліції Волині інформація про нібито викрадення не підтвердилася.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: НЕ ВАРТО НАГАНЯТИ ПАНІКУ, – ПОЛІЦІЯ ПРО ПОВІДОМЛЕННЯ ЩОДО ВИКРАДЕННЯ ДІТЕЙ НА ВОЛИНІ

Деякі користувачі Фейсбук прямо в коментарях до посту вказували, що новина - фейк, однак збільшенню числа репостів це не завадило.

Для чого була зроблена ця містифікація - невідомо, цілком ймовірно, що таким чином хтось зайвий раз хотів переконатися в тому, що люди схильні вірити "фейковим новинам" і ними легко маніпулювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 27 Серпня 2018 16:48
заблокували Вконтакте, от 90% диб@лів і сидять зараз у фейсбук.
Юрій Показати IP 29 Серпня 2018 16:56
наша поліція нічого не варта вони хіба державні гроші прос...... , я з Дрогобича по вулиці І.Котляревського є нарко притон я 4 рази протягом місяця телефонував ніяких змін вони все це кришують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus