USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фейк про коронавірус в Україні розіслали через іноземний поштовий сервіс, – СБУ

20 Лютого 2020 18:19
Служба безпеки встановлює організаторів фейкової розсилки від імені Міністерства охорони здоров’я щодо начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19.

Про це повідомляє 20 лютого пресслужба СБУ, пише Укрінформ.

«Служба безпеки України вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені вітчизняного Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19. Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаційне обладнання МОЗ для з’ясування всіх обставин інциденту», – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у спецслужбі, «вже зараз можна стверджувати, що лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника».

Нагадаємо, зранку 20 лютого Центр громадського здоров’я спростував інформацію про нібито підтвердження п’яти випадків коронавірусу в Україні.

Водночас один із колишніх співробітників ЦГЗ Володимир Біруля зазначив у дописі на своїй сторінці у Facebook, що електронна адреса, з якої ця інформація поширюється, збігається з офіційною поштовою скринькою Міністерства охорони здоров’я України.

Пізніше МОЗ спростувало інформацію про наявність в Україні п’яти випадків зараження коронавірусом Covid-19, яка начебто поширювалася з офіційної електронної скриньки МОЗ.

Зі свого боку, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що звернулася до СБУ з проханням відреагувати на випадки поширення фейків щодо коронавірусу в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Москаль Показати IP 20 Лютого 2020 20:51
Путин адназначна
Корiнний лучанин до Москаль Показати IP 20 Лютого 2020 22:05
I на фото з полтавськоi обл. Тед Путiн .ой на " свiтлинах"
Ігор Показати IP 2 Березня 2020 10:43
В Україні коронавірус можуть і не знайти, бо їм треба, щоб повмирало більше пенсіонерів, для економії на пенсіях. Якщо зараз через кордон пропускають з температурою до 38, то наші заробітчани (особливо з Італії) напевно нам привезуть коронавірус (там, без страховки їх ніхто лікувати не буде). Потрібно на пунктах-пропуску розвернути військові шпиталі, тест лабораторії і стоянки, для перевірки всіх, хто має температуру від 37.
Ха до Ігор Показати IP 26 Березня 2020 10:31
Яке сьогодні число? розверунули лабораторіі та все інше??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus