USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фінський депутат подав у відставку після слів, що Україна не вступить в НАТО

9 Лютого 2022 11:08
Голова комітету із закордонних справ парламенту Фінляндії Міка Ніікко подав у відставку після повідомлення у Twitter про те, що Україна не стане членом НАТО, пише УНН із посиланням на Yle.

Ніікко повідомив про майбутню відставку 8 лютого. Він сказав, що піде з посади голови комітету із закордонних справ на засіданні комітету 9 лютого.

Повідомляється, що депутат оголосив про свою відставку з посади голови комітету із закордонних справ у зв’язку з опублікованим напередодні коментарем про Україну.

Так, 8 лютого Ніікко написав у Twitter, що «президент Франції має прямо сказати, що Україна не вступить до НАТО», пише видання. Коментар швидко викликав негативну реакцію, оскільки суперечить зовнішній політиці Фінляндії. Пізніше він вибачився за свої слова.

Ніікко заявив Yle, що підтримає суверенітет України.

«Я дуже недбало сформулював це повідомлення у Twitter. Коментувати, чи Україна може подати заявку на членство в НАТО, не збирався. Україна має повне право ухвалювати власні рішення», – сказав депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 9 Лютого 2022 11:55
От дурень ...
Петя Показати IP 9 Лютого 2022 12:26
Подал в отставку? .... зато сказал правду
А він не казав, що Показати IP 9 Лютого 2022 20:11
Шведською мовою розмовляють 5,4 % населення, вона є другою офіційною мовою країни. І шведи там були окупантами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus