USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В НАТО пояснили, чому Україна не є кандидатом на членство

17 Лютого 2018 16:58
Заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Роуз Геттемюллер наполягає, що Україна відрізняється від інших держав, які прагнуть членства в НАТО.

Про це вона заявила у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Роуз Геттемюллер нагадала, що цього року виповняється 10 років від саміту в Бухаресті, де Київ отримав відмову у наданні Плану дій щодо членства, але водночас Альянс ухвалив рішення, що Україна колись стане членом НАТО.

Відтоді, зазначила заступник генсека, залишилися 4 країни, які зацікавлені у членстві в НАТО – Боснія і Герцеговина, Македонія, Україна та Грузія. Ще одна держава, Чорногорія за цей час набула членства в альянсі.

"Всі ці чотири країни мають інтерес щодо НАТО, але Україна – єдина, що не заявила про це як про частину національної політики, що вона прагне отримання Плану дії щодо членства, а саме це є шляхом до членства в НАТО", - заявила Роуз Геттемюллер.

Як відомо, НАТО від минулого року часто відмовляється визнавати, що Україна декларує євроатлантичні прагнення та не включає Україну до переліку "країн-аспірантів". Заява Геттемюллер стала першою спробою посадовців НАТО обґрунтувати цю політику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ТТ Показати IP 18 Лютого 2018 01:50
В НАТО СВОЇХ ЖИДІВ ХВАТАЄ."Куда ты ведеш нас, Парашенко - герой? - Идите вы на**й -я сам йду впервой!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus