USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірма Гладковського отримала ще 16 млн за таємними угодами з армією

18 Жовтня 2019 12:26
Протягом серпня-вересня Автоскладальний завод № 2 компанії «Богдан Моторс» отримав ще 16,3 мільйона гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів, передає Економічна правда.

Гроші перераховані з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок «Богдан Моторс», відкритий в «ОТП банку». За що саме сплачено гроші – кількість авто та вартість за одиницю – не вказано.



Реєстр виплат з порталу публічних фінансів

Разом з тим, цього року пресслужба Богдан повідомила, що корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин «Богдан 2251» та вантажівок «Богдан 6317» до Збройних сил.

«Олег Гладковський в 2015-2019 роках на посаді першого заступник Секретаря РНБО відповідав за розвиток оборонно-промислового комплексу. І саме в цей час його корпорація «Богдан» стала основним постачальником автотранспорту для армії по таємним угодам, – наводить дані Гліб Канєвський, який додав, – власне таке співпадіння і стало підставою для розслідувань НАБУ».

На початку серпня цього року ухвалою слідчого судді Солом`янського райсуду міста Києва задоволено клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та накладено арешт на понад 20 таємних договорів та додатків до них, за якими «Богдан Моторс» отримує кошти з бюджету.

Зокрема, в переліку документів є і два вище зазначені контракти.

Адвокат «Богдан Моторс» спробував оскаржити арешт документів до Київського апеляційного суду. Але всі матеріали були передані до нової Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Раніше повідомлялося, що 17 жовтня на Бориспільській трасі в Київській області затримали колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського.

25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала розслідування, в якому стверджувалося, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, за допомогою фірм — «прокладок» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі за завищеними цінами

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО указом президента Петра Порошенка 4 березня.

У липні 2019 року Гладковський знову очолив корпорацію «Богдан», президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 18 Жовтня 2019 12:49
Самі достовірні данні у нас, це журналістські розслідування, а також цитати з сайтів, які в свою чергу передруковують інформацію з інших сайтів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus