USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірма «Континіуму» завдала Луцьку збитків на понад 11 мільйонів

20 Листопада 2017 13:05
Використання земельної ділянки для нафтобази без правовстановлюючих документів фірмою «Вест Ойл Груп» протягом кількох років завдало місту збитків на 11,652 мільйона. В той же час, ще одна фірма-прокладка «Континіуму» намагається вкрасти з бюджету міста 28 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з визначення збитків власнику землі 20 листопада.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що питання щодо ділянки на вулиці Єршова, 1 загальною площею 9,72 гектара виникало ще в 2013 році. Тоді міськрада зверталася у прокуратуру і було порушене кримінальне провадження щодо ТОВ «Вест Ойл Груп», яке використовувала земельну ділянку без правовстановлюючих документів. Після того відбулося декілька засідань комісії щодо збитків.

Фірма не укладала договору оренди ділянки, попри рішення міськради про надання ділянки на умовах оренди. Цього року втретє на розгляд сесії подали проект рішення і «Вест Ойл Груп» зрештою уклало договір оренди. Прокуратура зараз пропонує міськраді розглянути питання щодо років, коли фірма користувалася ділянкою без правовстановлюючих документів.

Орендна плата за використання ділянки для торгівлі і зберігання нафтопродуктів становить 10%, а протягом 2015-2017 років фірма сплатила лише 6 мільйонів гривень з необхідних 17,7 мільйона. Таким чином, потрібно розглянути питання про стягнення збитків. Затверджену комісією суму згодом затверджуватимуть під час засідання виконкому, після чого орендарю пропонуватимуть добровільно сплатити кошти, а у разі невиконання рішення збитки стягуватимуть у судовому порядку.

У підсумку, члени комісії затвердили розмір збитків у 11,652 мільйона гривень щодо «Вест Ойл Груп».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, це не єдине багатомільйонне шахрайство «Континіуму» щодо бюджету Луцька. Зокрема, через «фірму-прокладку» «Континіуму» з ДКП «Луцьктепло» намагаються стягнути штучний борг в 28 мільйонів гривень, ставлячи під загрозу опалювальний сезон у місті.

Відтак, складається враження, що спроба «Континіуму» відкликати депутатів Луцької міської ради - це намагання здобути владу в місті, аби мати змогу наживатись на бюджеті Луцька. Адже в цьому випадку потрібна політична сила і кишенькова більшість в міській раді дозволить «Континіуму» безперешкодно грабувати бюджет міста. Якщо нині їм вдалось «нагріти» лучан на загальну суму в більш ніж 39 мільйонів, то можна лише уявити, які амбітні плани в тих, хто хоче захопити владу в Луцьку.

До того ж, ТзОВ «Вест Ойл Груп», яким володіють нардеп Степан Івахів, бізнесмен Сергій Лагур та діти покійного Ігоря ЄремеєваРоман та Софія, більш знаний в Україні як мережа АЗК WOG. І як не дивно, саме це підприємство називали як найбільшого податкового боржника на території Волині. Його борг становив 42,1 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Листопада 2017 13:32
БОЙКОТ КОНЧИНІУМУ !!!!!!!!!!
колишній податківець Показати IP 20 Листопада 2017 14:55
Слава Богу, хоч це озвучили. Вся діяльність "Континіуму" - це викрадення грошей з бюджету шляхом використання безтоварних операцій з фіктивними фірмами.
3оо до колишній податківець Показати IP 20 Листопада 2017 16:58
Це тільки верхівка айзбергу! Добре хоч від Луцького бюджету їх відсунули, бо в іншому випадку Луцьку була б *опа, все йшло б у "довгострокові проекти", - читай в карман континіума!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus