USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Фонд Ігоря Палиці здійснює мрії: обдарованому хлопчику з аутизмом подарували ноутбук

13 Лютого 2022 11:25
14-річний Родіон Коробчинський – дитина з аутизмом. Своє перше слово вимовив не в рік, як зазвичай, а в чотири. Тоді ж його батько залишив родину. Проте мама Оксана не впала у відчай, і тепер Родіон вчиться у звичайній школі та майже наздогнав однолітків.

Хлопчина вже давно мріяв про ноубтук, адже бачить себе програмістом. І ось тепер для втілення мрії має все, що треба, йдеться у сюжеті ТСН.

Мама Родіона звільнилася з роботи, щоб весь час присвятити синові. «Титанічний труд кожен день», – розповідає пані Оксана.

Читати ще: Стартує благодійний марафон від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що допоможе дітям здійснити їхні мрії

І праця мами не минула даремно. Нині Родіон навчається у шостому класі звичайної школи. Його однокласники на два роки менші, але він не почувається білою вороною. Вивчає чотири мови – українську, англійську, російську та грецьку.

Хлопець розуміє, що мусить допомагати мамі й вітчиму фінансово. Він мріє писати комп’ютерні програми й продавати їх.

Родіон надіслав лист до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», де описав свою мрію. І омріяний ноутбук подарували хлопцю.

«Історія Родіона дуже щемлива. Коли наша команда перечитувала її, у всіх з’явилися сльози на очах. Благодійний Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», не роздумуючи, придбав ноутбук, аби допомогти Родіону мати щасливе майбутнє», – розповіла голова правління Фонду Катерина Шкльода, яка вручила хлопцю гаджет.
Слід зазначити, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який працює уже 11-й рік поспіль, завжди всіляко підтримував людей з інвалідністю, з різними нозологіями, зокрема й дітей з аутизмом. А останніми роками Фонд активно впроваджує різноманітні інклюзивні проекти.

«Ми тобі бажаємо стати відомою людиною і написати якусь дуже круту програму, ще кращу, як «Дія», – побажала наостанок юнаку Катерина Шкльода.

Участь у Марафоні «Здійснення мрій» можуть взяти діти до 16 років, які мешкають на території України. Для участі в акції діти або їхні батьки мають залишити заявку на [email protected] або на сторінці Марафону у Facebook. У заявці має бути розповідь про мрію, для чого потрібна та чи інша річ/послуга, а також фото або відео. Чим детальнішою та яскравішою буде розповідь про те, як здійснення мрії допоможе розкрити свій талант, наблизитись до отримання улюбленої професії в майбутньому, самовдосконалитись, тим більше шансів, що вона буде здійснена. Неодмінно слід вказати номер телефону для зворотного зв’язку. Заявка опрацьовується впродовж 3 днів та публікується на сторінці Марафону у Facebook. Проте там не буде заявок, що не відповідатимуть умовам марафону. Організатори не гарантують виконання всіх заявок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus