USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» здивував луцьку школу подарунком-сюрпризом. Фото

25 Жовтня 2019 20:12
Луцька ЗОШ І-ІІ ст. №11 – колегіум естетичного спрямування днями отримав від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» потужний багатофункціональний пристрій (принтер, сканер, ксерокс) як подарунок до 45-го дня народження навчального закладу.

Заступник голови правління Фонду Лариса Тарасюк розповіла, що цей подарунок став для колективу школи справжньою несподіванкою. Його «фішка» у тому, що друкує не лише звичний формат А4, а й навіть А3. Тому пристрій дуже полегшить роботу педагогів.

«Ми не могли оминути увагою таку гарну дату – 45-річчя навчального закладу. Тим паче з цією школою ми давно і плідно співпрацюємо, бо школа направду особлива і з нею хочеться працювати, хочеться допомагати, – зазначає Лариса Тарасюк. – Цей навчальний заклад перший з-поміж луцьких шкіл спромігся створити фонд розвитку. Це благодійна організація, завдяки якій школа отримала масу нових можливостей. Завдяки цьому школа активно бере участь у різних проектах, виграє гранти, намагається залучити якомога більше коштів. Фонд розвитку дійсно робочий, школа демонструє, як треба працювати з грантами і є гарним прикладом для інших навчальних закладів».
Лариса Тарасюк нагадала, що ідея створити фонди розвитку при школах і дитсадках Луцька виникла у Фонді «Тільки разом» кілька років тому. І за два роки таких фондів було створено 36 – по 18 у школах і ДНЗ. Одним із флагманів у цій справі й справді була і лишається школа №11.

«За роки співпраці Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допоміг школі на понад 250 тис. грн. Але в цьому заслуга не лише Фонду, а й самої школи, у якій стільки небайдужих і активних людей. Ми фінансово долучилися до облаштування у школі відеонагляду і проведення інтернету, допомагали з придбанням оргтехніки і меблів, подарували електронний мікроскоп, забезпечували спортивно-тренажерним обладнанням, підтримували проведення фестивалю танцю «Золота лілея» й інших заходів. Також в 11-й школі свого часу силами Фонду було відкрито мініфутбольне поле зі штучним покриттям. Крім того, Фонд посприяв у залагодженні давньої проблеми – облагородженні території біля школи», – зауважує Лариса Тарасюк.
Голова правління фонду розвитку ЗОШ №11 «Ерудит» Наталія Гунько тішиться, що за чотири роки діяльності їхній пришкільний фонд зміг залучити на потреби освітнього закладу понад 1 млн грн.

«Стати на ноги нам дуже допоміг Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», навчив працювати з бухгалтерією, надав юридичну підтримку, допоміг зорієнтуватися, як правильно співпрацювати з різними організаціями, меценатами. Фонд розвитку – це справді дієвий інструмент, адже без юридичної особи не можна взяти участь у гранті, – пояснює Наталія Гунько. – Тепер усі кошти проходять через фонд, всі батьки можуть бути впевнені і спокійні, що все прозоро. Звіт робиться дуже просто – натискаєш одну кнопку у «Приват24» і маєш звіт за три місяці. І тут вже нічого не додаси, не приховаєш. Крім того, є змога класти гроші на депозит, законодавство це дозволяє. А це додаткові кошти, які ми маємо змогу витрачати на потреби навчального закладу».

Наталія Гунько додає, що нині школа рухається в напрямку технічної модернізації, щоби дітям було комфортно та цікаво навчатися і навіть проводити у стінах школи дозвілля.

«Мусимо створювати належні умови для сучасних дітей. Школа має не просто встигати за дітьми, а й випереджати їх. Ми маємо готувати дітей до майбутнього, а не до минулого», – наголошує активна керівниця фонду.

Директорка школи Наталія Гаць підтвердила, що про такий вартісний і корисний подарунок від Фонду «Тільки разом» і не здогадувалася. Тепер, каже вона, нова техніка значно полегшить підготовку вчителів до уроків.

«Дуже приємно отримувати такі дарунки. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – наш великий друг, завжди відгукується на наші прохання. В намаганні поліпшити й оновити матеріально-технічну базу, а відтак і умови навчання, ми намагаємося знайти спільну мову з усіма, хто хоче і може нам допомогти. А таких людей, на щастя, є чимало. До слова, дуже багато нам допомагають наші випускники, депутати Луцької міської ради Юрій Безпятко і Сергій Балицький. Вони небайдужі, повсякчас запитують, що нам потрібно, допомагають, консультують, радять. До речі, ми маємо уже вісім камер, а цьогоріч завдяки сприянню наших депутатів матимемо ще вісім. Дуже тішимося з того, що поступового покриваємо наш навчальний заклад відеоспостереженням, – розповідає Наталія Гаць. – Завдяки цим же депутатам наша школа стала першою в місті, яка отримала 3D-принтер. І тепер на уроках інформатики наші учні вивчають 3D-моделювання. Не всі дорослі знають що це таке, а наші діти вже з цим працюють. І це чудово, адже майбутнє – за технологіями».

Зі слів Наталії Гаць, фонд «Ерудит» і справді дав поштовх розвитку школи. Завдяки цій благодійній організації вдалося здійснити уже чимало корисних справ. Проте, переконана директорка, це тільки початок.

«Минулоріч ми виграли дві громадські інціативи – забезпечили інтерактивними дошками шість кабінетів, а усі три поверхи початкової школи облаштували ігровими зонами. В жодній школі такого немає, – не без гордості ділиться досягненнями очільниця закладу. – Цьогоріч за півмільйона було відремонтовано харчоблок. Нині у школі тривають ремонтні роботи. За сприяння міської ради і НЕФКО відбуваєься утеплення приміщення, уже цілком замінено вікна, утеплено дах, ще планується утеплення фундаменту. Тобто ми оновлюємося, нам тільки 45, а у нас відкрилося друге дихання».
До слова, у школі з-поміж 867 учнів на інклюзивній формі навчання перебуває вісім діток, троє з них із синдромом Дауна. Наталія Гаць, яка за фахом соціальний педагог, віддає багато зусиль роботі з такими дітьми та вважає це благородною місією школи. Нині у школі готуються до осіннього балу для дітей з особливими потребами, який у Луцьку відбуватиметься вдруге.

«Такі заходи потребують уваги і підтримки. І з цими дітками танцюють наші учні. Це наша благородна місія. Педагоги, безперечно, повинні давати учням ґрунтовні знання, але не менш важливе завдання вчителя – виховати людину, – міркує Наталія Гаць. – Наші випускники – це не тільки відомі у своїх сферах люди, а й прості люди робітничих професій, які мають золоті руки і є людьми з великої літери. У цьому й полягає завдання кожної школи – випустити в світ людину, яка йтиме життєвими стежками із добрими справами і відкритим серцем».
Ірина Качан

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Випускники Показати IP 25 Жовтня 2019 21:58
Вітаємо улюблену школу з днем народження!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus