USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Футболісту, який пережив клінічну смерть під час матчу, встановлять кардіостимулятор

17 Червня 2021 14:04
Футболісту збірної Данії Крістіану Еріксену встановлять кардіостимулятор після того, як він пережив клінічну смерть під час матчу його команди на чемпіонаті Європи проти Фінляндії 12 червня.

Про це повідомила Федерація футболу Данії, пише Бабель.

Футболіст пройшов поглиблене обстеження серця. Імплантований кардіовертер-дефібрилятор (ІКД) зазвичай вживляють після серцевих нападів, або виявлення загрозливих для життя порушень серцевого ритму.

Сам футболіст вже погодився на операцію після рекомендацій данських і міжнародних фахівців.

Згідно з даними з відкритих джерел, пацієнти з ІКД можуть виконувати майже всі види фізичних навантажень та займатись всіма видами спорту, які не загрожують пошкодити ІКД. Пацієнтам радять убезпечувати від надмірного навантаження область плечей, рук і тулуба, в які імплантовано дефібрилятор. Це може пошкодити ІКД або дроти, які йдуть від генератора ІКД до серця пацієнта.

Читати ще: «Змогли його витягнути»: лікар про порятунок футболіста збірної Данії, який втратив свідомість на полі

Поки неясно, чи зможе Еріксен продовжити карʼєру. Серед футболістів, з подібним пристроєм продовжує виступати гравець збірної Нідерландів Дейлі Блінд. Гравець також втратив свідомість в одному з матчів в 2019 році після чого йому встановили ІКД.

Нагадаємо, 29-річний лідер збірної Данії знепритомнів наприкінці першого тайму матчу з Фінляндією. Він похитнувся і звалився на газон в момент, коли партнер по команді вкидав на нього м’яч з ауту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus