USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Гелікоптерний майданчик і відділення трансплантації кісткового мозку: волинська лікарня хоче здійснити масштабну реконструкцію

26 Грудня 2021 07:00
Волинська обласна клінічна лікарня хоче здійснити реконструкцію частини приміщень терапевтичного корпусу з прибудовою онкологічного корпусу на проспекті Президента Грушевського, 21.

Наразі медичний заклад оголосив торги на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Тендерні пропозиції прийматимуть до 29 грудня, а аукціон розпочнеться 30 грудня.

Очікувана вартість робіт із розробки проєкту становить 11 мільйонів гривень.

Згідно з тендерною документацією, завдання на проєктування включає, зокрема, виготовлення ескізного проєкту, проєкту та робочої документації: генеральний план, архітектурні рішення, в тому числі заходи щодо доступності об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, конструктивні рішення, технологічні рішення, медичні та лікувальні гази, «чисті» приміщення, водопровід та каналізація, опалення, вентиляція та кондиціювання, електротехнічні рішення, слабострумкові системи (структурована кабельна система, система єдиного часу, телефонізація, радіомовлення, Wi-Fi, телеспостереження, охоронна сигналізація, автоматична пожежна сигналізація, оповіщення про пожежу).

Ідеться про реконструкцію частини приміщень терапевтичного корпусу площею орієнтовно 100 метрів квадратних із прибудовою онкологічного корпусу загальною площею орієнтовно 8 100 метрів квадратних.

Проєктування закладу має бути проведено з урахуванням сучасних медичних вимог, санітарно-гігієнічних, протипожежних і енергоефективних нормативів, а також міжнародних стандартів.

На покрівлі онкологічного корпусу має розміщуватися гелікоптерний майданчик для доставки та приймання онкохворих пацієнтів в екстрених випадках гелікоптерами санітарної авіації.

Внутрішня реконструкція частини приміщень терапевтичного корпусу має передбачати гардероб та довідкове бюре відділення консультативної поліклініки, діагностичний центр і відділення ревматології.

Під час проєктування онкологічного корпусу має бути передбачено такі структурні підрозділи:

- поліклініка, лікувально-діагностичне відділення,

- відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань зі стаціонаром денного перебування,

- відділення хірургії на 30 ліжок,

- відділення проктології на 30 ліжок,

- гінекологічне відділення на 30 ліжок,

- мамологічне відділення на 30 ліжок,

- відділення онкогематологічних захворювань, трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії,

- операційний блок на п’ять операційних, у тому числі з двома операційними з лапароскопічними стійками та з однією з рентгенхірургічним апаратом, мікроскопом та післяопераційними палатами, реанімація.

Роботи з виготовлення проєкту мають завершити до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, масштабна реконструкція обласних лікарень запланована в рамках проєкту «Велике будівництво». Зокрема, будівництво лікарень, облаштованих за найкращими європейськими стандартами у кожній області України, анонсував під час урочистостей до Дня медика, президент Володимир Зеленський. У цей процес включилися і волинські заклади, зокрема обласна клінічна лікарня, адже таким чином може з’явитися шанс навести лад у всіх корпусах лікарні на проспекті Грушевського, 21.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 26 Грудня 2021 08:28
обласну лікарню треба нову збудувати за містом....старе приміщення не може виконувати свої функціі і нема місця ...
олександр Показати IP 26 Грудня 2021 10:33
будуть як президент, на відпочинок в Шацьк вертольотом літати
! до олександр Показати IP 26 Грудня 2021 11:00
нема чого бочку котити на преЗЕдента-він для нас найкращий з усіх часів та народів!
Лучанин Показати IP 26 Грудня 2021 10:38
Депутати обіцяли нові бункери і нові апарати для проведення променевої терапії. Проте в переліку структурних підрозділів про радіологію навіть не згадують, а це ж основна частка витрат і напевне один з основних методів лікування. Не зрозуміло, навіщо тулити на забудованій території обласної лікарні онкологічний корпус, якщо власне на території самого онкодиспансеру місця купа... Тим більше в онкодиспансері вже є побудовані три бункери. Не краще було б їх реконструювати, а на зекономлені кошти придбати нову апаратуру? Тим більше, що після об'єднання - територія онкодиспансеру буде рахуватися територією обласної лікарні... То чому вирішили вліпити корпус саме на Грушевського? Складається враження, що об'єднання з онкодиспансером зробили для того, щоб вибити гроші власне на розбудову обласної лікарні,а онкодиспансер лишити при своїх інтересах...
Лучанин Показати IP 26 Грудня 2021 12:08
Цікаво, на місці якої з клумб вони хочуть добудувати ту буду, чи може на даху добудують, зодно і аеродром влаштують ... для мух. А чому в нас онкологією має займатися обласна лікарня, а не онкодиспансер? Звичайно що прикольно коли хліб пече танковий завод, але ж хоч якісь залишки розуму ще повинні залишитися. Хоча звідки і кому це все...
Хм Показати IP 26 Грудня 2021 12:26
дати їм гроші на реконструкцію, то те саме, що викинути
онколог Показати IP 27 Грудня 2021 00:37
На зібранні колективу онкодиспансеру пан Недопад говорив, що поїде в Анталію набиратись досвіду про встановлення нових апаратів для променевого лікування в підвалах нового корпусу обллікарні. Напевно для підвальних апаратів і проектної документації не потрібно? А може тепер радіологія вже буде на цілий старий корпус онкодиспансеру і їй дадуть нарешті нових три лінійних прискорювачі і нову гамма-камеру? Навіть в столиці в одній клініці немає такого набору апаратури, а на Волині буде! Залишилось ще банк донорів кісткового мозку тут зробити і ми попереду всієї України будемо робити онкогематологічним хворим трансплантації, і за кордон не потрібно їхати. Обллікарня- це монстр, який попередньо забрав до себе гематологію, потім онкопроктологію, хіміотерапію, а тепер їм потрібно всю онкослужбу- щось це нагадує плани Путіна... захопити всю Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus