USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Корпус з вертолітним майданчиком, готель для родичів, капремонт: волинська лікарня розробить проект реконструкції

11 Листопада 2021 07:00
Волинська обласна клінічна лікарня готується взяти участь у проекті реконструкції лікарень в рамках проекту «Велике будівництво». Щоправда, жодних гарантій того, що проект вдасться реалізувати – поки немає.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у обласній раді.

Масштабна реконструкція обласних лікарень запланована у рамках проекту «Велике будівництво». Зокрема, будівництво лікарень, облаштованих за найкращими європейськими стандартами у кожній області України, анонсував під час урочистостей до Дня медика, президент Володимир Зеленський. В цей процес включилися і волинські заклади, зокрема обласна клінічна лікарня, адже таким чином може з’явитися шанс навести лад у всіх корпусах лікарні на проспекті Грушевського, повідомив керівник медзакладу Олександр Дудар.

З його слів, цього року обласна лікарня планує оголосити тендер на визначення переможця з розроблення проектно-кошторисної документації. Серед запланованих робіт – термомодернізація усіх корпусів лікарні, добудова нових об’єктів і оновлення обладнання. А ще – нове будівництво, адже згідно із задумом, обласні лікарні мають перетворитися на автономні медичні містечка.

«Запланували і добудову невеликого корпусу з вертолітним майданчиком, і термореновацію всіх чотирьох корпусів, невеликий готель на 5-7 номерів для тих, хто привіз родичів, капремонт всіх медичних корпусів, операційних, реанімацій, утеплення фасадів, заміну вікон. Хочемо додати ще один корпус, бо шість відділень перевели з Боголюб, де тепер ковідний шпиталь, на Грушевського і є складнощі в роботі операційних і стаціонару. А цих шість відділень – це 200 ліжок», – пояснює Олександр Дудар.

Він додає: строки реалізації цього проекту – кінець 2024 року. Лише рік займе виготовлення проектно-кошторисної документації, на яку, до слова, треба близько 22 мільйонів гривень. Скільки коштуватимуть самі роботи – навіть спрогнозувати важко.

Водночас, відзначили депутати облради, гарантій, що обласна клінічна лікарня потрапить у проект – немає. Але якщо не замовити ПКД, то й шансу на участь не залишиться. Тільки от сума для обласного бюджету – чимала.

Як додала очільниця обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства, депутатка облради Ірина Горавська, в такій ситуації, коли нема коштів на ПКД, опинилися всі обласні лікарні. З її слів, розглядався варіант взяти кошти на ПКД з вартості проекту. Тож у області сподіваються на такий варіант пошуку джерел фінансування.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Нострадамус Показати IP 11 Листопада 2021 07:48
Наступним буде будiвництво площадки для космiчноi ракети. Повезло ж жителям оточуючих будинкiв!...
лучани Показати IP 11 Листопада 2021 07:58
Яка реконструкція? Лікарню потрібно виносити за межі міста, Вже в привокзальному районі нема де проїхати. Це не місце для обласної великої лікарні. Стара будівля не підходить для нового обладнання та нових методів лікування.
Льонька Показати IP 11 Листопада 2021 08:21
Ага, сагласэн - все решту в нас на вищому рівні, залишилося вертолітний майд.
Олег Показати IP 11 Листопада 2021 08:43
Це робиться щось на зразок "Феофаії" на місцях -- для еліти. Децентралізація. Сьогодні готель, а завтра розважальний центр з ігровими автоматами, бо якийсь "проффесор" чи доктор наук, на зразок Киви, доведе що ігрові автомати заміняють кисень при ковіді і людина швидше одужує. Ви, владці, розподільники квот, скажіть що ви збираєтесь виділити на госпіталь ветеранів кількість яких росте. А невідомо що буде завтра. Скільки буде ветеранів і інвалідів. Ви "шануєте" ветеранів тільки з трибуни. Кошти на ліки і на перебування в госпіталі забрали. Цю постанову міг розробити тільки диверсант, а підписати хтось "дальокий". А обллікарня зробить одну палату для УБД і як "Епіцентр" в минулому локдауні коли виставив дві бутилки олії і три пачки цукру. Владо -- ви неперевершені! І удосконалюєте свої діяння з кожною каденцією! Подумайте, хто вас завтра (не дай Боже) має захистити.
вторая Франция Показати IP 11 Листопада 2021 09:03
вертолетная площадка - это сильно! Вакцинацию организовать не могут, увеличить количество пунктов - люди по очередям толкутся. К врачу-специалисту по реформе Супрун тяжело попасть. Амбулатории сельские позакрывали. Ага, а теперь будут возить людей на вертолете...правда далеко не всех. Чего уж не сделать вместо проспекта - аэродром? Какой-то цирк на колесах, а не медицина! Это же сколько будет стоить полечиться обычному человеку? А, я понял, - их просто лечить не будут, как и 6 млн вымерших за последние 30-лет!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus