USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Генерал-майор з Волині командує військами, які визволяли Херсон

13 Листопада 2022 11:03
Контрнаступом ЗСУ на Південному напрямку керують четверо бригадних генералів та генерал-майор родом з Волині.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Перевага наших Збройних сил перед ворогом у мотивації та розумі нашого командування. У нас на всіх фронтах потужні загартовані в боях командувачі. Це вони спрямовують, планують, ведуть за собою», – зазначила вона.

Маляр заявила, що контрнаступом на півдні керують: бригадний генерал Олександр Тарнавський; генерал-майор з Волині Андрій Ковальчук; бригадний генерал Андрій Грицков; бригадний генерал Михайло Драпатий; бригадний генерал Андрій Ігнатов.

Заступниця міністра оборони також опублікувала фото українських командувачів.
Як повідомило Міністерство оборони України 12 листопада, командувач оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук прибув у визволений Херсон.
Генерал-майор Андрій Ковальчук – уродженець села Щитинь, що на Любешівщині. Він на війні з квітня 2014-го, фактично з початку подій на сході країни. Як командир 80-ї окремої аеромобільної бригади вміло та впевнено керував діями підпорядкованих підрозділів бригади на Луганщині та Донеччині.

Читати ще: Герой України з Волині отримав меч Королеви Британії

Керував обороною Луганського аеропорту й виконував бойові завдання в найнебезпечніших місцях району АТО. При прориві до оточеного Луганського аеропорту зазнав важкого поранення та, відмовившись від евакуації, до останнього дня командував обороною летовища.

Під його керівництвом підрозділи 80-ї бригади звільняли Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку.

2016 року отримав звання Героя України. У серпні 2021 був призначений на посаду командувача оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Радувець Ларіса Показати IP 13 Листопада 2022 13:31
Навіщо оприлюднювати зараз цю інформацію?? Після перемоги зрозуміло, а зараз як дурість і некомпетентність (це дуже м'яко сказано!)
Олександр до Радувець Ларіса Показати IP 13 Листопада 2022 14:00
А в чому така вже особлива проблема? Подумаєш, назвали генерала й повідомили звідки він родом. З тієї самої опери, що лиця військових заштриховують, як то новонароджених. Ми боїмося показати обличчя своїх воїнів? З якої саме причини? Давно нервує цей абсурд.
Суддя Дреддд до Олександр Показати IP 13 Листопада 2022 18:37
Проблема в тому, що його батьки та рідні живуть на півночі Волині
Анонім до Радувець Ларіса Показати IP 13 Листопада 2022 16:31
ця інформація навіть в вікіпедії є
Пропоную Показати IP 13 Листопада 2022 18:44
Ще й Фацевича згадати то якось не справедливо. Згадати хто той Херсон про..в у лютому-березні. Яке звільнення, його руске кодло саме покинуло. Шось забагато героїв як для буденої події
Лучанин до Пропоную Показати IP 14 Листопада 2022 09:44
"Кацапська логіка" - якщо зрівняли із землею, то це звільнення, якщо зробити з мінімальними втратами, то це "буденно". Щоб покинули самі, повинна бути попередня підготовка і створення відповідних умов
Kexfyby до Пропоную Показати IP 14 Листопада 2022 20:38
Не вигадуйте. Звільнення Херсону без значних руйнацій і мегавтрат це одна з найблискучіших і продуманих військових операцій нашого часу. Постійна робота розвідки планування, нанесення вогневого ураження по логістичних шляхах та місцях скупчення ворога. Якщо ви не можете ще осягнути та оцінити то краще промочіть.
До лучанина Показати IP 14 Листопада 2022 19:59
А яка була попередня підготовка і створення відповідних умов щоб проє.....и той Херсон у лютому-березні. Чи у проє.....і ніхто не винний а от у звільнені заслуженні всі , шкода шо тільки Фацевича не дописали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus