USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Генерал США назвав кількість військ, які стягнули на російсько-білоруські навчання

2 Жовтня 2017 23:04
Командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що в масштабних російсько-білоруських навчаннях Захід-2017 було задіяно понад 40 тисяч військовослужбовців.

"Я вважаю, що, можливо, в цих навчаннях були задіяні понад 40 тисяч військовослужбовців", - сказав він, передає AFP.

За його словами, Москва розбила військові маневри на кілька малих навчань з метою обійти норми міжнародного права. Згідно з ними, іноземним спостерігачам дозволено проводити перевірки військових навчань, в яких беруть участь понад 13 тисяч військовослужбовців

"Насправді, з професійної військової точки зору, все це було взаємопов'язано", - сказав він.

ЧИ БОЯТЬСЯ ЛУЧАНИ НАВЧАНЬ «ЗАХІД-2017». ВІДЕООПИТУВАННЯ

Нагадаємо, що масштабні навчання Росії і Білорусі Захід-2017 пройшли з 14 по 20 вересня. Вони викликали хвилю критики з боку керівництва країн-сусідів.

Офіційно в навчаннях брали участь до 13 тисяч військовослужбовців. У той же час, за даними НАТО, в навчаннях брали участь до 100 тисяч військовослужбовців. Однак РФ і Білорусь спростували ці дані.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що російсько-білоруські військові навчання Захід-2017 демонструють готовність РФ до повномасштабної війни.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко додав, що Росія досі не вивела свої війська з Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus