USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Генштаб ЗСУ скоротять на 60%, частину вивільнених відправлять на фронт

24 Травня 2024 17:14
Генеральний штаб Збройних сил України провів функціональне обстеження і ухвалив рішення щодо оптимізації штатної чисельності. Його скоротять на 60%.

Про це заявив начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Євгеній Острянський, передає УНІАН.

За його словами, реформа Генштабу дозволить посилити ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ.

«Структура, це перш за все баланс між необхідністю реагування на загрози і можливостями держави щодо утримання і, насамперед, розвитку Збройних сил», – зазначив він.

Читати ще: У ТЦК на Закарпатті помер чоловік, якого визнали придатним до служби

Острянський поінформував, що у лютому-березні цього року в Генеральному штабі проведено функціональне обстеження, за результатами якого ухвалено рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

Він пояснив, що цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже наявних. Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60%.

«За рахунок вивільненого особового складу планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це в свою чергу дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій. Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ», – підкреслив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України.

Як повідомляли, на початку лютого президент Володимир Зеленський змінив керівництво Генштабу ЗСУ. Генерал-лейтенанта Сергія Шапталу було звільнено з посади начальника Генштабу ЗСУ. Замість нього цю посаду зайняв Анатолій Баргилевич. Він був командувачем Сил територіальної оборони.

Зеленський заявив, що Баргилевича призначено за пропозицією Головкома Олександра Сирського.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський здійснив найсерйознішу перестановку у військовому керівництві країни з початку повномасштабної війни. Зокрема, глава держави звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив замість нього Сирського, який до того очолював Сухопутні сили ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корiнний лучанин Показати IP 24 Травня 2024 17:26
А чому частину. А другу частину куди? Це ж кращi воiни,професiонали. Вони до генштабу дослужилась",бiла кiстка". Всi 60 % на фронт.приклад для "ухилянт iв" показувати.
Отакої Показати IP 24 Травня 2024 18:25
На яких фронтах,на "колчаківських..."чергове "окозамилювання".
Сергій Показати IP 24 Травня 2024 18:42
На фронті вони будуть сидіти за 100км і отримувати будуть 100 тис.гр.
Підпільник Кіндрат Показати IP 24 Травня 2024 18:47
А на.....й вони там потрібні???!!! Що вони можуть, отримувати високі получки і УБД і тільки !!!
Abrams 10:0 Показати IP 24 Травня 2024 18:49
Пропозицiя:вiдправити 60% в Вiвчанськ для заявленного в новинах вище "контрнаступу" .це крутi Рембо,прорвуться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus